Sorcserével sokkolta a Chicago a Tampát

2015.06.11. 09:42

Amire a harmadik meccsen számítani lehetett, az most következett be. A Tampa kapusa, Ben Bishop nem vállalta a negyedik meccset, az élete első playoff meccsén kezdő Andrej Vaszilevszkijnek többször szerencséje is volt, végül a felforgatott chicagói támadosorok hozták a Blackhawks sikerét, és a Stanley Kupa döntőjében az egyenlítést.

Fotó: Bruce Bennett

Az első harmadban meggyőző fölényben játszott a Tampa Bay, a hazaiak szinte alig ütöttek kapura. Húsz perc játék után 9-2 volt a kapura lövések száma a vendégek javára, gól azonban egy sem esett. Aztán a második harmadban Joel Quenneville kicsit kavart a kártyákon, az első sorban Sharp, Toews, Hossa kapott helyet. Az ő érdemük az első hazai gól. A másodikban pedig Brad Richards, Kane és Saad kapott helyett, ez a szekció szerezte végül a győztes gólt.

Quenneville taktikája a 27. percben érett góllá, előtte kétszer is a kapuvas mentette meg a Tampát a góltól. Sharp gyömöszölte középre, majd Toews a levegőben ütötte be. Öt perc múlva Alex Killorn maradt váratlanul teljesen egyedül a kapu előtt, nem is hibázott, így az utolsó harmadra megint döntetlennel mentek pihenni.

Megint egy nagy bomba, most Kimmo Timonentől, és megint a kapuvas mentett Vaszilevszkij helyett. Aztán a játékrész hetedik perce hozta a győztes gólt. Brandon Saad nagyon rosszul talált el egy korongot, de így volt jó, Vaszilevszkij lába között a kapuba vánszorgott a korong. Az utolsó tíz percet nagyon megnyomta a Tampa, elképesztő forgalom volt Crawford kapuja előtt, de a Chicago végül kihúzta, így 2-2-vel fordulnak a csapatok egy újabb floridai meccsbe, amelyet majd vasárnap hajnalban rendeznek az Amalie Arenaban.

Stanley Kupa, döntő, 4. mérkőzés

Chicago Blackhawks-Tampa Bay Lightning 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Chicago, United Center, 22 354 néző, vezette: Dan O'Halloran, Kelly Sutherland.

Gólszerző

Chicago
Jonathan Toews (10) ASST: Patrick Sharp (10), Marian Hossa (13) 26:40
Brandon Saad (8) ASST: Patrick Kane (11) 46:22

Tampa
Alex Killorn (9) ASST: Valtteri Filppula (10), Steven Stamkos (11) 31:47

Kapusok: Corey Crawford 24/25 - Andrej Vaszilevszkij 17/19.

Kiállítások: 8 - 6. Kapura lövések 19 - 25. Emberelőnyök: 0/3 - 0/4

A párharc állása: 2-2.