Malkin nem megy sehova

2015.06.19. 15:09

Jim Rutheford igyekezett megállítani azt a pletykaáradatot, amelyek Jevgenyij Malkin esetleges eligazolásáról szóltak. Rövidre zárta a kérdést: Nem eladó! Azért más csapatoknál tovább folyik az építkezis, egy kis trade-körkép az NHL-ből.

Imádja Pittsburgh-öt, és itt akar sikeres, győztes lenni. Mint mindenki, ő is csalódott a sikertelenség miatt, de ezért esze ágában sincs sem neki, sem pedig az ügynökségének más csapatot keresni.

oszlatta szét a pletykákat Rutherford, általános igazgató.

A 28 éves orosz hokis 69 meccsen 28 gólt és 70 pontot termelt, sérülése miatt kellett néhány meccset kihagynia. Ebben a szezonban 9,5 millió dollár volt keresete, szerződéséből még hét év van hátra, addig 76 millió dollárt fog keresni. A sikertelen prágai vb után merült fel, hogy esetleg Malkin nem érzi jó magát a csapatnál és máshova szerződne. A Pittsburgh ötmeccses sorozatban kapott ki a New York Rangerstől a keleti főcsoport első fordulójában, de ahogy az igazgató fogalmazott, jövőre ismét a Stanley megszerzése az első számú feladat.

Megvan a 2015-ös draft pontos menetrendje. A Florida Panthers otthonában rendezendő játékosbörze június 26-án, pénteken, helyi idő szerint 19 órakor az első körrel kezdődik. A műsor szombaton, szintén helyi idő szerint délelőtt 10 órakor folytatódik, amikor a másodiktól a hetedik körösöket nevezik meg.

A Winnipeg a legutóbbi szezonban 40 meccset játszott hátvédjével, Ben Chiarot-val hosszabbított két évet. Carolina pedig a szintén 24 éves Michal Jordannak ajánlott fel újabb egy szezont, a cseh hokis 38 meccsen lépett jégre a 2014-2015-ös idényben. A Minnesota nem hosszabbít a Stanley-győztes csatárával, a korábbi pittsburgh-i Matt Cooke-kal. A csatár a fizetési sapka miatt kénytelen távozni a Wildtól, az előző idényben csak 289 meccsen lépett jégre, 4 gól és 6 gólpassz volt a mérlege. Hasonlóan járhat a Buffalónál Cody Hodgson.

Az Ottawa Senators edzője, Dave Cameron két évig marad a klub főedzője. Cameron tavaly december 8-án váltotta Paul MacLeant a kispadon és végül a playoffba vitte csapatát, ahol az első körben a Montréal ellen búcsúztak. A Buffalónál Terry Murray és Dave Barr lesz Dan Bylsma főedző két segédje. Murray az AHL-ből tér vissza, korábban 15 szezonon át volt a Washington, a Los Angeles, a Philadelphia és a Florida szakvezetője, 1997-ben a Flyersszel a döntőig jutott. A Columbusnál Kenny McCudden jött másodedzőnek.

Rövidesen nekikezdünk az elmúlt szezon elemzésének, mégpedig úgy, hogy csapatonként - statisztikákkal, eredményekkel - nézzük végig az előző idény legfontosabb pillanatait.