Kessel, Green, Tyihonov a szerda hősei

2015.07.02. 10:44

Szerdán sem állt le a szabadügynök piac, és erre a napra is maradt egy szenzációs átigazolás. Eldőlt a hónapok óta húzódó Phil Kessel ügye. A Toronto elfogadta a Pittsburgh ajánlatát és a csatár Tyler Biggs, Tim Erixon és a 2016-os, második körös draft társaságában Pittbsugh-be költözött. Helyére Scott Harrington, Sami Kapanen fia, a 2014-es, 1/22-es draftos Kasperi Kapanen, Nick Spalin és a 2016-os, harmadik körös draft ment Torontóba. A Maple Leafs visszatartotta Kessel 1,25 millió éve keresetét. Történt sok más érdekes is szerdán, a hajtás alatt.

Fotó: Abelimages

A Chicago a Columbustól tradelt Artyom Anyiszimovval ötéves megállapodást kötött, az orosz 22,75 millió dollárt fog keresni. Egy nagyszerű orosz hokis tér vissza az NHL-be, éppen a bajnokcsapathoz. A 27 éves Viktor Tyihonov egyéves szerződést kapott. Tyihonovot 2008-ban, az első körben draftolta az Arizona. Egy NHL-s, majd két AHL-s idény után hazatért és az SZKA hokisa volt. Két vb-n és a szocsi olimpián is szerepelt, egy vb-arany és egy ezüstje van. A 2014-es vb-n a gól-, és a pontkirály is ő lett, természetesen a vb-csapatába is beválogatták.

Alaposan beerősített a Detroit. Két nagyszerű hokist szerződtetett. Brad Richards 1058 meccsel, 14 idénnyel és négy csapattal a háta mögött a Red Wingshez írt alá egy évet. Richards 288 gólnál és 616 gólpassznál jár. Még nála is nagyobb fogás a Washington kőkemény hátvéde, Mike Green, aki szintén Detroitba költözik, 3 év alatt 18 millió dollárt fog keresni.

A Boston is belehúzott, Matt Beleskey-t hozta el az Anaheimtől, öt évre, szezononként 3,8 millió dollárét szerződtette a 27 éves hokist, aki legutóbb karriercsúcsnak számító 22 gólt szerzett. Jack Eichel, az idei draftosok közül elsőként írta alá élete első profi szerződését. A Buffalo hároméves, entry-level megállapodást kötött vele.

A Florida Panthers felbontotta Brad Boyes kontraktusát. Tovább épülget az Edmonton Oilers, szerdán Andrej Sekerával írtak alá hat évre szóló, 33 millió dollárt érő megállapodást. Nem sokkal később Mark Letestu három évre, 5.4 millió dollárért szerződött. Jeff Gordon lett a New York Rangers egyik másodedzője.

Trade csapatról-csapatra

Anaheim Ducks: Shawn Horcoff a Dallasból érkezett és egyéves szerződést kapott 1,75 millió dollárért.

Arizona Coyotes: Brad Richardson három évig, 33 éves koráig marad a klub hokisa. Zbynek Michalek a St. Louistól érkezett és kétéves szerződést kötött. Ander Lindback az előző idényben a Dallasban és Buffalóban védett, most Glendale-be költözik egy évre. Ahogy Steve Downie Pittsburgh-ből, a legutóbb 238 büntetőperces csatár egyéves szerződést kapott. A Stanley Kupa-döntő utolsó előtti meccsének hőse, Antoine Vermette visszatér a Coyotes-hoz, a csatár 2011 és 2015 között szerepelt a csapatnál.

Calgary Flames: Karri Ramo egy évre 3,8 millióért hosszabbított. Michael Frolik kétéves, 4,3 millió dollárt érő szerződést írt alá.

Carolina Hurricanes: Riley Nash egyéves szerzédést írt alá, 1,15 milliót fog keresni.

Colorado Avalanche: Francois Beauchemin és Blake Comeau is aláírt. Előbbi az Anaheim, utóbbi a Pittsburgh hokisa volt legutóbb.

Columbus Blue Jackets: Gregory Campbell a Boston és Florida után érkezett a Blue Jacketshez, a 31 éves hokis két évig marad.

Dallas Stars: Patrick Eaves még egy szezont marad Dallasban, 1,15 milliót fog keresni. Curtis McKenzie két évre írt alá, a legutóbbi szezonban mutatkozott be az NHL-ben.

Los Angeles Kings: A kapus Jhonas Enroth egy évre, 1,25 millióért írt alá.

Minnesota Wild: Mikael Granlund, Nate Prosser, Ryan Carter és Mike Reilly is hosszabbított.

Montréal Canadiens: Zack Kassiant szerezte meg a Vancouvertől Brandon Prustért és egy ötödik körös draftért cserébe.

Nashville Predators: Mike Ribeiro két évre, 7 millió dollárért hosszabbított.

New Jersey Devils: John Moore hár évre 5 millióért írt alá. A 24 éves védő tavaly a New York Rangers és az Arizona játékosa volt.

New York Islanders: Thomas Greiss két évre, Thomas Hickey három évre írt alá. Greiss legutóbb a Pittsburgh cserekapusa volt.

New York Rangers: A szabadügynök Viktor Stalberg is aláért, a svéd csatár Nashville-ből érkezett.

Philadelphia Flyers: Micha Neuvirt lesz Steve Mason cseréje. A cseh a Buffalo és a NY Islanders érintésével szerződött Philadelphiába.

San Jose Sharks: Paul Martin négyéves megállapodásért évi átlagban 4,85 millió dollárt fog keresni.

St. Louis Blues: Jori Lehtera 2017-ig hosszabbított.

Tampa Bay Lightning: Erik Condra három évre írt alá, az utóbbi öt idényben az Ottawában szerepelt.

Toronto Maple Leafs: Matt Hunwick, PA Parenteau, Marc Arcobello kapott egy-egy éves szerződést.

Vancouver Canucks: Yannik Weber, Matt Bartkowski egy-egy, Richard Bachman kétéves megállapodást írt alá.

Washington Capitals: Justin Williams a Los Angelesből költözött át két évre a másik partra, 6,5 milliót fog keresni.

Winnipeg Jets: Matt Halischuk egyéves, kétutas megállapodást írt alá, 750 ezer dollárt fog keresni a következő idényben. Alekszandr Burmisztrov két évre szerződött.