Coloradóból építkezik tovább a Buffalo

2015.07.04. 09:42 Módosítva: 2015.07.04. 09:43

A Buffalo is szépen építi fel a jövő csapatát. Ennek fontos mérföldköve volt a pénteki nap, amikor a 24 éve Ryan O’Reillyvel kötött hét éves szerződést. A 2009-es draft 33 választottja hat NHL szezonon van túl, ezek mindegyikét a Coloradóban játszotta, 427 meccse, 90 gólja és 246 pontja van eddig az NHL-ben. Az idei 1/1-es is aláírta élete első profi szerződését. 

Fotó: Doug Pensinger

O’Reilly 7 évre, 52,5 millió dollárért kötelezte el magát a Sabreshez. Összeállt amúgy a családi tengely, hiszen Ryan idősebb testvére, Cal O’Reilly szerdán kötött kétéves megállapodást a klubbal, amikor az idei 1/2-es, Jack Eichel is megkötötte entry-level megállapodását. Jött még a védő Carlo Colaiacovo is a Philadelphiától

Nem csak ő, de az idei első választott, Connor McDavid is leszerződött az Edmontonnal. A fiatal, óriási tehetségnek tartott hokis a TSN híre szerint 3,775 millió dollárt kap első idényében. Mintegy 3000 szurkoló előtt történt a történelmi szignó. A Philadelphia elsőköröse, az orosz Ivan Provorov is profi szerződést kapott.

A St. Louis Blues Jake Allennel hosszabbított két idényre, 4,7 millió dollárt kap majd a kapus. A San Jose hokisa lett Joel Ward, a legutóbb Washingtonban hokizó csatár hároméves megállapodást kötött a Sharksszal. A Chicagótól tradelt Brandon Saad hatéves megállapodást írt alá a Columbusszal. Shawn Horcoff kétévi, dallasi szereplés után most az Anaheim játékosa lett.

Az Ottawában Andre Tourigny lesz a kapus edző, aki az előző szezonban a Coloradóban Patrick Roy munkáját segítette másodedzőként. A Philadelphia is kapusedzőt szerződtetett, Kim Dillabaugh a Los Angelestől igazolt át. Továbbá a legutóbbi három szezont a New York Islandersnél töltő Colin McDonalddal kötött egyéves megállapodást. A Winnipeg a 19 éves Brendan Lemieux-nek kínál entry-level szerződést. Andrew Desjardins a Chicagóval hosszabbított. Egy jó hír a Detroit-drukkereknek, könnyen lehet, hogy megint lesz Lidström a Red Wingsben. A halhatatlannak választott Nicklas Lidström két fia, Adam és Kevin is részt vesz a Detroit felkészítő táborában.