Már csak hat hokis vitatkozik a pénzen

2015.07.27. 11:11

Hétfőn vélhetően Derek Stepan és a New York Rangers is megegyezik, így már csak hat olyan hokis van, akik a pénzügyi bírósághoz fordultak, magasabb fizetés reményében. Stepan esetében - aki július 1-től vált korlátozott szabadügynökké - a játékos 7,25 millió dolláros igénye feszül a klub 5,2 milliós ajánlatával szemben.

Fotó: Anthony Causi

A 25 éves csatár 16 gólt ütött és 55 gólpasszt adott az előző idényben, az ő hosszabbításban ütött góljával dőlt el a hetedik meccsen a Rangers Washington elleni konferencia-elődöntője. A Rangersnek mindössze 6,1 millió dollárja maradt a fizetési sapkájából, a döntés hétfő estére várható.

A bíróság amúgy az ottawai Alex Chiassonnak 1,2 millió dollárt ítélt meg, a játékos 2,475-öt akart, a Senators 1 milliót kínált. A washingtoni Braden Holtby öt évre, 30,5 millió dollárért hosszabbított, szintén a bírósági meghallgatás előtt. A nashville-i Colin Wilson esetében a bíróság megadta a játékos és a klub között vitatott 1,25 millió dollárt, a csatár 2,5 milliót kapott legutóbb, most 4,25 milliót fog keresni. A detroiti Tomas Jurco is júliusban lett RFA, a Red Wings két évet hosszabbított vele. Alekszandr Szjomin pedig Carolinából a Montréalban kötött ki, egy évre 1,1 milliót fog kapni, a Canesnél még három évre szóló megállapodásából vásárolták ki.

Meglepő GM-váltásoktól volt hangos a múlt héten az NHL. Lou Lamoriello 28 év után elhagyta a New Jerseyt és a Toronto általános igazgatója lett. Lamoriello 1987-ben került a Devislhez, most a 2014-ig Pittsburgh-öt irányító Ray Shero lesz a utódja, aki Tom Fitzgerald személyében meg is nevezte már az utódát. Lamoriello egyébként a Devils elnöki is volt, ezt a pozíciót egyelőre nem tölti be senki a tulajdonosok tájékoztatása alapján.