Három gól 77 másodperc alatt

2015.10.10. 16:08

A New York Rangers a második meccsét is megnyerte az NHL alapszakaszában. Méghozzá varázslatos körülmények között. Bár Mats Zuccarrelo góljával az első harmad végén a megszerezte a vezetést, Cam Atkinson, majd az utolsó harmad 17. percében a Chicagóból érkezett Brandon Saad a vezetést is megszerezte. Aztán jött a döbbenet, 57:24-nél egyenlített az újonc Oscar Lindberg, aki második idei meccsén a második gólját ütötte. Beindult a Rangers és 77 másodperc leforgása alatt hármat vágott be az orosz Szergej Bobrovszkij kapujába. A video és további érdekességek a hajtás alatt.

Érdekes meccs volt a Detroit–Toronto találkozó is. Egyrészt azért, mert a tíz szezont a Red Wingsnél lehúzó Mike Babcock próbálta győzelemre vinni a Maple Leafst, de ez a kanadai csapat második szezonbeli meccsén sem sikerült. Ráadásul a Detroit nullára verte ellenfelét. Másrészről megvan a szezon második triplázója, Justin Abdelkader háromszor talált a kapuba és a felkészülés alatt kiváló teljesítményt nyújtó Dylan Larkin is megszerezte élete első gólját, a 19 éves hokis ráadásul még gólpasszt is adott. A 35. születésnapját ünneplő Henrik Zetterberg, a Detroit kapitánya pedig 3 gólpasszal vette ki részét a sikerből, Jimmy Howard pedig pálafutása 21. shutoutját érte el.

A Winnipeg folytatta remek szezonkezdetét, másodszor is nyert, Mark Scheifele és Blake Wheeler már idei második gólját szerezte. Rosszul sikerült a New York Islanders brooklyni bemutatkozása. A Nassauból elköltöző csapat a Chicagótól kapott ki hosszabbításban. Az új szabály egyenlőre nyerőnek bizonyul, a második hosszabbításos meccsen sem kellett kivárni a büntetőket, a 3 a 3 elleni párharc eldőlt az öt perc alatt. Most az a Patrick Kane volt a nyerőember, akit nyáron sok kritika ért, nemi erőszak elleni pere még mindig folyamatban van. Az Islanders ahogy tavaly, most is sokat lőtt kapura, de kevés gólt sikerült szerezni. Bemutatkozott az Arizona is, ráadásul egy Los Angeles-i győzelemmel. Mike Smith 40-szer védett, Max Domi pedig élete első NHL-meccsét góllal és gólpasszal kezdte.

A játéknap három legjobbja: Justin Abdelkader, Patrick Kane és Mike Smith.

NHL alapszakasz, 3. játéknap

New Jersey Devils-Winnipeg Jets 1-3 (0-0, 1-3, 0-0, video)

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 2-4 (0-1, 1-0, 1-3, video)

Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs 4-0 (2-0, 2-0, 0-0, video)

New York Islanders-Chicago Blackhawks 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1, video)

Los Angeles Kings-Arizona Coyotes 1-4 (0-2, 1-2, 0-0, video)