Szomorú drukkerek Los Angelesben

2015.10.12. 09:35

A vasárnap egyetlen meccsén a Montréal 3-1-re nyert Ottawában Tomás Plekanec két góljával. A kapuban élete első meccsén győztesen mutatkozott be az a NHL-ben a 25 éves Mike Condon, akit a szezon előtt az AHL-ből hívtak fel, sosem draftolták, 21 lövésből 20-at megfogott. A meccs érdekessége, hogy a másik oldalon is egy újonc, Matthew O’Connor védett, és olyanra, hogy két kezdő kapus védjen egy meccsen 1967. október 14-e óta nem volt példa, akkor a Los Angeles-Philadelphia találkozón, Wayne Rutledge és Doug Favell bemutatkozó meccsén fordult elő hasonló. A Canadiens ezzel három meccsből három sikerrel, vannak viszont olyan csapatok, amelyeknek pocsékul indult az idény.

De előbb nézzük a hibátlanokat. Az Atlanticban a Montréal, Detroit és Tampa nem hibázott még 60 percnyi játék alatt. Száz százalékos a New York Rangers és a Washington is, igaz a Capitals mindössze egy meccsen van túl. Nyugaton meglepően jól kezdett a Winnipeg, valamint a Nashville és Minnesota is. A Pacificban pedig a San Jose és váratlanul az Arizona kezdett egészen kiválóan.

Tizenkét olyan csapat van, amely még nem nyert meccset. A Torontótól és azért a megerősödött Buffalótól is ennél többet vártak, az Atlantic-utolsó Bostontól meg mindenféleképp. Beragadt a Pittsburgh, New Jersey és a Columbus is. Nyeretlenül áll az Edmonton is, és nyeretlenül, 2-9-es gólkülönbséggel a liga utolsó helyén áll 2012 és 2014 bajnoka, a Los Angeles.

Öt játéknap után persze nem szabad még messzemenő következtetéseket levonni, de Los Angelesben, Bostonban és Pittsburgh-ben ennél jóval erősebb kezdésre számítottak a drukkerek.

NHL alapszakasz, 5. játéknap

Ottawa Senators-Montréal Canadiens 1-3 (0-2, 1-0, 0-1, video)