Így még sosem kezdett a Montréal

2015.10.16. 12:49 Módosítva: 2015.10.16. 12:57

A Montréal 3-0-ra verte a New York Rangerst, ezzel sorozatban ötödször nyert, ilyen jól pedig hosszú története során egyszer sem kezdte az idényt. A csúcsot ráadásul egy shutouttal ünnepelték, Carey Price-nak ehhez 25-ször kellett védenie, ez volt a 35. gólnélküli meccse pályafutása során. A Canadiens 4-0-0-val eddig háromszor állt, 1955-ben, 1971-ben, és 1977-ben.  A center David Desharnais két gólpasszt is kiosztott, a két bekapott gól ellenére (a harmadik üres kapuba ment) Henrik Lundqvist is a legjobbak közé tartozott. Price elképesztő védései közül a legnagyobb a hajtás alatt, a többi érdekességgel.

Pittsburgh-ben viszont az első győzelemnek örültek, amelyhez nagyban hozzájárult Marc-Andrea Fleury 22 védése, a kapus 39-edszer védett hibátlanul, Jevgenyij Malkin az első gólját ütötte. A vesztes Ottawa alaposan kilőtt magát a legutóbbi meccsen, akkor hétszer is sikerült gólt szerezni, most egyszer sem. Thomas Greiss 44-szer védett, az Islanders 0-2-ről fordított a Nashville ellen. A Chicago két győzeleme után most már sorozatban másodszor kapott ki, ezúttal a Washingtontól. A T.J. Oshie, Alekszandr Ovecskin, Jevgenyij Kuznyecov sor öt pontot hozott össze, Kuznyecov a 100. meccsét játszotta a Capitalsban.

Steven Stamkos góljával indul a Tampa-Dallas meccs, aztán a kanadai ütött még egyett, a Dallas Jason Spezza 1+1-vel nyerni tudott, ráadásul a tampás Victor Hedman fejsérülést szenvedett. A Floridában Jaromir Jagr duplázott, 3 pontot szerzett, a veterán cseh már 4+2-nél tart az idényben. A Panthers kapusa, Roberto Luongo a 403. győzelmét szerezte meg, ezzel utolérte Grant Fuhr-t az örökrangsor kilenecedik helyén, a flrodiai klub 3-1-0-val áll 2011 óta nem kezdett ilyen jól.

Az Edmonton most otthon kapott ki a St. Louis, Connor McDavid először játszott a kanadai közönség előtt. Pont most sem jött össze, ráadásul -3-mal zzárta a plusz/mínusz mutatót. Az Oilers 1-2-19-cel áll a Blues ellen az utolsó 22 meccsükön. Megszakadt az Arizona jó sorozata, először kapott ki a háromból hármat nyerő Minnesotától. A Coyotes-ban Max Domi, a Wildban Zach Parise fejezte be góllal és gólpasszal. Devan Dubnyknak, a Wild kapusának ez volt a 100. sikere, Shean Doannel pedig a 900. pontja. Az újonc Domi a 4. meccséből a harmadikon is 1+1-gyel zárt, így már hat pontja van.