Ovecskin és Crosby is pont nélkül

2015.10.29. 10:35

Pittsburghi győzelmet hozott az NHL csütörtök hajnali, legnagyobb érdeklődésű meccse Washingtonban. Olyan meccs, amikor két korszakos zseni, Alekszandr Ovecskin és Sidney Crosby is  jégre lépett, de ezúttal nem ők voltak a meccs sztárjai. Olyannyira nem, hogy egyikük sem szerzett pontot. Míg az orosz azért már gyártja a pontokat (7 meccsen 5+4), addig Crosby még csak egy árva gólnál és két asszisztnál jár, mindezt kilenc meccsen. Phil Kessel győztes gólt ütött, a három vereséggel kezdő Pens ötöt nyert a legutóbbi hat meccséből. A Washington amúgy öt győztes A többi meccsről hajtás alatt.

Szétlövésben dőlt el a meccs Ottawában, ahol ezzel együtt kilenc gólt láthattak a nézők. Mika Zibanejad döntötte el a meccset és így egyike annak a hat aktív hokisnak, aki pályafutása alatt minimum 50%-on áll a shootoutok hatékonyságában. A találkozón az Ottawa 18, a Calgary 57 másodperc alatt ütött két gólt. A tegnapi, Chad Johnson védés után mára is jutott egy meccset mentő, ezt most Craig Anderson mutatta be.

A Nashville az idei első gólját szerző Calle Jarnkrok győztes találatával hozta el a két pontot San Joseből. Predators 7-1-1-gyel áll kilenc meccs után, ez pedig franchise-rekord. Pekka Rinne 2013. február 2-a óta először volt győztes csapat kapusa a SAP Centerben. A pittsburghi Kris Letang a negyedik védőjátékos, aki elérte az 500. meccsét.

Ottawa Senators-Calgary Flames 5-4 (0-0, 2-1, 2-3, 0-0, 1-0, videó)

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 1-3 (0-0, 0-0, 1-3, videó)

San Jose Sharks-Nashville Predators 1-2 (0-1, 0-0, 1-1, videó)