Babcock sem tud segíteni a Tonrontón

2015.11.07. 09:38

Valami nagy gond van a Torontóval, hiába Mike Babcock az edző a csapat 13 meccséből csak kettőt tudott megnyerni, 7 pontjával tökutolsó a ligában. A kanadai világkupa-válogatott élére kinevezett mester most volt csapata, a Detroit ellen bizonyíthatott volna, de hosszabbításos vereség lett a vége. Az első detroiti gól volt Henrik Zetterberg pályafutásának a 300. gólja, a franchise történetében – Gordie Howe, Steve Yzerman, Alex Delvecchio és Szergej Fjodorov után – az ötödik ilyen hokis. Dallasban viszont nagyon boldogok a drukkerek, a Stars 22 pontjával a Montréal mögött a második a ligában, 14 meccsen érte ezt el és erre korábban csak háromszor volt alkalom a franchise történetében. A Stars a Carolina otthonában nyert, Patrick Sharp már az ötödik gólját ütötte.

A Pittsburgh és a New York Rangers is 2-1-re nyert idegenben. A Rangersben a fiatal svéd nem tud leállni, a tavaly egy meccset játszó Oscar Lindberg 13 idei találkozón 7 gólt ütött már, ez volt az első győztes. A Rangers 4, a Penguins 6 meccse veretlen.

Kezd magára találni az Anaheim is. Ryan Getzlaf és Corey Perry is 3-3 gólpasszt osztott ki, a Ducks sorozatban a negyedik hazai meccsét nyerte meg. Getzlaf október 26-a óta először lépett jégre. A játéknapon Josh Manson (Anaheim), Tanner Kero (Chicago), Radek Faksa (Dallas) az első NHL gólját szerezte. A pittsburghi Jevgenyij Malkin a 600., és az edmontoni Andrej Sekera az 500. meccsén játszott.

Carolina Hurricanes–Dallas Stars 1–4

New Jersey Devils–Chicago Blackhawks 4–2

Toronto Maple Leafs–Detroit Red Wings 1–2 – hosszabbítás után

Colorado Avalanche–New York Rangers 1–2

Edmonton Oilers–Pittsburgh Penguins 1–2

Anaheim Ducks–Columbus Blue Jackets 4–2