Hetedik meccse veretlen a Rangers

2015.11.13. 16:32

Tizenkét meccsel folytatódott az NHL alapszakasz. Előbb egy kicsit a számokról. Kilenc olyan meccs volt, amikor a győztes csapat hátrányból fordított, sőt a Colorado és a Minnesota kétgólos hátrányból állt fel. Három játékos: Ales Hemsky (Dallas), Mats Zuccarello (NY Rangers) és Jason Chimera (Washington) ért el három pontot. Kettő találkozón nem volt elég a hatvan perc, Jason Zucker találatával nyert a hosszabbításban a Wild, míg Peter Holland büntetője döntötte el a két pontot a Toronto javára. Négy csapat folytatta egészen parádés idénynyitóját. Ezt a hajtás alatt, ahogy a nap védését is, amelyet Henrik Lundqvist követett el.

A Dallas Winnipeget verte, így 17 meccsen gyűjtött 26 pontjánál több nem volt soha. A Rangers ebben az idényben még egyszer sem ütött hat gólt, amit most a St. Louis bánt, a csapat 11 meccse pontszerző, a 16 meccsen szerzett 26 pontja sem volt soha több még. A Washington 2013. november 1-e óta előszöt nyert a Phialdelphia otthonában, a Capitals 11-4-0-val áll, amire korábban csak kétszer (1991, 2010) volt képes. Zucker pályafutása első hosszabbításos góljával a Minnesota 15 meccsen szerzett 22 pontja szintén csúcsbeállítás, korábban kétszer (2002, 2006) fordult ilyen elő.

A New Jersey a Chicago ellen fordítptt, Szergej Kalinyin révén, a Devils hat nap alatt kétszer verte el a bajnokot. Az Ottawa egymás után három gól ütve győzte le a Vancouvert, Andrew Hammond 33-szot védet és az NHL történetében a harmadik kapus, aki pályafutása első 29 meccsét legalább 22 győzelemmel kezdte. Magához tért a Toronto is, amely utolsó hat meccséből hét pontot gyüjtött be.

Az Arizona 4-1-re győzte le az Ottawát, az újonc Max Domi újabb két ponttal már 15 pontnál jár, a Coyotes 19 meccse mindig szerez pontot az Oilersszel szemben. A Colorado nyolc meccse nem tud kikaponi a Boston otthonában, Matt Duchene már a 20. győztes gólját ütötte. Patrick Kane pedig 11 meccse mindig szerez pontot (8+11 jött össze neki). Chris Chelios óta (1995-ben 15 meccsen keresztül) az első Blackhawks-hokis, aki ennyi időn keresztül eredményes tudott lenni.

Jaromir Jagr az 1564. meccsét játszotta, ezzel Niklas Lidströmöt érte utol. Shane Doan 1410 meccsnél jár, ő Paul Coffey-t hagyta le és a 31. helyen álló Norm Ullmant érte utol. Jarome Iginla pedig egy assziszttal már 1239 pontnál jár, amellyel beérte a 37. Paul Stastnyt. Még két mérföldköves: Shea Weber a 700. meccsét játszotta, amellyel a Nashville franchise történetében a harmadik legtöbbet jégre lépő hokis lett, Dawid Legwand és Martin Erat után. Erik Johnson pedig az első hokis a 2006-os draftoltak közül, akinek meglett a 200. meccse.

Boston Bruins-Colorado Avalanche 2-3

New York Rangers-St. Louis Blues 6-3

Philadelphia Flyers-Washington Wizards 2-5

Carolina Hurricanes-Minnesota Wild 2-3 - hosszabbítás után

Ottawa Senators-Vancouver Canucks 3-2

Tampa Bay Lightning-Calgary Flames 3-1

Florida Panthers-Buffalo Sabres 2-3

Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 1-2 - szétlövés után

Chicago Blackhawks-New Jersey Devils 2-3

Dallas Stars-Winnipeg Jets 6-3

Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 4-1

Los Angeles Kings-New York Islanders 2-1