Ekblad a tökéletes, utolsó perces gólütő

2015.11.17. 13:27

Utolsó pillanatokban szerzett góllal, Roberto Luongo 39 védésével a Panthers nyerte a flrodiai rangadót az NHL kedd hajnali játéknapján. Aaron Ekblad 20,2 másodperccel a végét jelző dudaszó előtt talált be. A Tampások átkozhatják Ekblad nevét, hiszen szombaton 59:22-nél döntötte el a Lightning elleni meccset. Olyan pedig 2003 óta nem volt példa, hogy egy játékos két egymás utáni meccsen az utolsó percben szerezzen győztes gólt. Legutóbb ez Danny Heatley-nek sikerült. Luongo a 407. győzelmének örülhetett, ezzel pedig pedig beérte Glenn Hallt az örökrangsor nyolcadik helyén, John Vabriesbrouck már csak négyre van tőle. Ez volt az idei első, karrierje során pedig 69. shutoutja.

Heroikus küzdelemben, 0-3-ról fordította meg a Montreal a Vancouver elleni meccsét, David Desharnais győztes góljával. A Canadiens tavaly áprisban fordított hasonló körülmények között. A 600 gólját szerző Tomas Fleishmann érdeme a gólpassz. Hosszabbításban nyert a Detroit is, az Ottawa pedig 1-3-ról egyenlített ki az utolsó harmadban. Megtört a jég, az anaheimi Ryan Getzlaf az első gólját ütötte a szezonban.

A St. Louis hokisa David Backes (2+1), az Islandersben játszó John Tavares (2+1), és Kyle Okposo (0+3), valamint az anaheimi Carl hagelin (1+2) ért el 3-3 pontot. Meg van egy újabb idei draftos első gólja. Az ötödik helyen kiválasztott Noah Hanifin (Carolina) talált be, 18 évesen és 295 naposan a franchise legfiatalabb védője, aki gólt szerzett. Shane Doan pedig 1412 meccshez ért, a 30. az örökrangsorban. Marek Zidlicky (Islanders) a 800. meccsét játszotta.

A Colorado csatára, Matt Duchene, a Rangersben játsszó Mats Zuccarrello és a torontói Jamers Reimer az elmúlt hét három legjobbja.

New York Islanders-Arizona Coyotes 5-2

Carolina Hurricanes-Anaheim Ducks 1-4

Montreal Canadiens-Vancouver Canucks 4-3, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Detroit Red Wings 3-4, hosszabbítás után

Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 1-0

St. Louis Blues-Winnipeg Jets 3-2