Meccset mentett a Chicago-kapus hihetetlen bravúrja

2015.11.19. 09:57

Marian Hossa pályafutásának 12. hosszabbításos góljával nyert Edmontonban a bajnok Chicago. Másképp is alakulhatott volna az overtime, ha Corey Crawford nem mutat be valami földöntúl védést. A harmadik, edmontoni egyenlítő gólt szerző Leon Draisaitl korcsolyázott el a bal oldalon, visszatette a korongot és Taylor Hall elképesztő lövését vadászta le Crawford. Lehetett látni, hoghy az erős lövés majdnem bevitte a kapus kezét, de a korong végül nem jutott át a gólvonal. Később jött Hossa és végül a Chicago nyert 4-3-ra.

A két gólpasszt adó Patrock Kane már 14. meccse pontszerző, ez karrierje eddigi leghosszabb sorozata és ez rekord az elmúlt 20 évben is a Blackhawksnál. Legutóbb 1995-ben Chris Chelios 15 meccsen át szerzett pontot. Artyom Panarin három pontot (1+2) hozott össze.

Hosszabbításban nyert a Washington is Detroitban, Jevgenyij Kuznyecov az overtime 45. másodpercében döntötte el a meccset. Eddig 277 meccset játszottak a bajnokságban, ebből 58 végződött döntetlenre hatvan perc után. 40 olyan találkozó volt, amely hosszabbítás öt perce alatt végeredményt hozott, ebből Kuznyecov találata volt a kilencedik, amelyen az első percben esett a mindent eldöntő gól. Az eddigi leggyorsabb Jonathan Toews, október 24-én a 17. másodpercben szerezte a győztes gólt.

Véget ért a Winnipeg rossz sorozata, Drew Stafford és Mark Scheifele 2-2 góljával, illetve 3-3 pontjával legyőzte a Vancouver, hat vereség után nyert megint. A Jetsben Mathieu Perreault is három pontot ért el, három asszisztjával. A Capitals edzőjének ez volt az 1295. meccse az NHL-ben, ezzel a 10. lett az örökrangsorban, játékosa Brooks Laich a 700. meccsét játszotta. Emlékezzünk meg Daniel Sedinről is, akinek a Winnipeg ellen ütött góljával lett meg a 900. pontja. Azért a washingtoni Holtby is pazarul mentett a gólraéhes Zetterberg elől.

Egy szomorú hír a végére. 89 éves korában elhunyt Bert Olmstead, aki korábban bekerült a hoki halhatatlanjai közé, a Montreallal négyszer, a Torontóval egyszer nyert Stanley Kupát.

Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 4-1

Detroit Red Wings-Washington Capitals 1-2, hosszabbítás után

Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 3-4 - hosszabbítás után