Söpört a Canadiens és a Devils

2015.11.23. 15:25

A Montréal és a New Jersey is nyert, előbbi a New York Islanderst, utóbbi a Vancouvert verte. Eddig semmi különös nincs benne, de úgy már inkább, hogy mindkét hétfő hajnali győztes söpréssel intézte el ellenfelét, vagyis ebben a szezonban mindegyik meccset megnyerte. A Canadiens ráadásul 2014. demver 23-a óta lejátszott mind a hat meccsen győzött az Islanders ellen. A Devils viszont története során először zár majd egy szezont úgy, hogy a Canucks egyszer sem tudott nyerni. Az Islanders vezetett, majd az utolsó harmad 12. percében még egyenlíteni is tudott, de aztán Alex Galchenyuk eldöntötte a meccset. Egyébkén a Canadiens mind a négy gólját a special team szerezte, háromszor előnyből, Tomas Fleischmann pedig hátrányból ütött gólt. Corey Price nagy bravúrja is kellett a Canadiens-győzelemhez, nézze meg a videót.

A Devilsben Mike Camalleri szállította most a pontokat, 1+2-vel zárta, Cory Schneider pedig az eddigi szezoncsúcsot hozó, 36 védést mutatott be. Cammalleri ebben az udényben már negyedszer jutott három pontig. A harmadik harmad elején még 3-1-re vezetett a Columbus, aztán négyet vágott a San Jose, amely hatodszor nyert egymás után idegenbeli túráján ilyenre pedig még sosem volt példa.

Két védő vitte sikerre a Carolinát, amely öt vereség után tudott megint meccset nyerni. Justin Falk két gólt ütött, Brett Pesce 1+1-gyel zárt. Ráadásul Falk az első védőjátékos lett a franchise történetében, aki első húsz meccsén nyolc emberelőnyös gólt szerzett. Pesce pedig, akit 2013-ban draftoltak, első NHL-gólját szerezte.

Andrej Markov a harmadik védő lett a Montréal történetében, aki 400 gólpasszig eljutott. Csapattársa, Maxc Pacioretty pedigg karrierje 300. pontját szerezte.

Carolina Hurricanes-Los Angeles Kings 4-3

Columbus Blue Jackets-San Jose Sharks 3-5

Montreal Canadiens-New York Islanders 4-2

Vancouver Canucks-New Jersey Devils 2-3