Most az Islandersé a New York-i derbi

2015.12.03. 10:12

Sorozatban harmadszor nyert a New York Islanders, amely most a városi riválisát, a Rangerst győzte le egy végsőkig kiélezett csatában. A meccs legjobbjának választott John Tavares emberelőnyből szerzett vezetést az Islesnek, majd hat perccel később Viktor Stalberg egyenlített. Több gól már nem esett, csak a szétlövésben, ott is csak egy. Csak Kyle Okposo tudta bevágni a büntetőjét, a Rangers nagyágyúi, Rick Nash, mats Zuccarello és DanBoyle is kihagyta. A kapusok teljesítménye is megsüvegelendő, Jaroslav Halak (NYI) 33-szor, Henrik Lundqvist (NYR) 36-szor védett jól.

Azután, hogy egy shutouttal kezdte NHL-karrierjét a torontói Garret Spark 35 lövésből hat gólt kapott Winnipegben. A Jets pontgyártásából Drew Stafford 2 góllal, Mark Scheifele 3 ponttal vette ki a részét. A kapuban a sérült Ondrej Pavelec helyett felhívott Connor Hellebuyck 32-szer védett.

Szintén szétlövésben győzte le az Edmonton a Bostont, többek közt azért, mert Anders Nilsson 40 lövésből csak kétszer hibázott, a büntetőknél már egyszer sem, a Bruinsból Bergeron, Marchand és Krejci is kihagyta, Jordan Eberle döntötte el a két pont sorsát. Ben Bishop hetedik meccsén hatodszor nyert az Anaheim ellen, a Tampa kapusa 32 védéssel lett a meccs embere. A Bolts győztes gólját egy 24 éves, draft nélküli center, Jonathan Marchessault szerezte. A kanadai hokisnak a 2012–2013-as idényben két meccse volt a Columbusban, majd a tavalyi idényben szintén kettő már Lightningben, ahol megszerezte élete első gólját is. Idén már másodszor talált a kapuba, ez volt karrierje első győztes gólja.

Jaromir Jagr, aki már csak egy gólra van az örökrangsor negyedik helyén álló Marcel Dionne-tól és 11-re a harmadik Brett Hulltól vicces üzenetben kérte a szurkolókat, hogy ne szavazzanak be az All Star gálára. A 43 éves cseh azt írta ki:

Kérem a szurkolókat, hogy ne szavazzan be az All Star gálára, mert a 3 a 3 elleni játék már kinyírna, nem akarok még meghalni :) Köszönöm a megértést :)

Jagr azért üzent a szurkolóknak, mert az idei All Star gálán, amelyet 2016. január 31-én rendeznek majd Nashville-ben új szabályok alapján rendezik. A négy divízió játszik majd egymás ellen. A 20 perces meccseken 3-3 játékos lesz majd a jégen, 10 percnél cserélnek majd térfelet. A sorsolás szerint az Atlantic a Metropolitannal, a Central a Pacific-kal játszik majd a két győztes vívja majd a döntőt. Mindegyik divízió 11 játékost nevezhet majd. Jagr úgy véli, ez az iram már nem neki való.

Winnipeg Jets-Toronto Maple Leafs 6-1

New York Islanders-New York Rangers 2-1 - szétlövés után

Edmonton Oilers-Boston Bruins 3-2 - szétlövés után

Anaheim Ducks-Tampa Bay Lightning 1-2