Patrick Kane október közepe óta ontja a pontokat

2015.12.12. 10:44 Módosítva: 2015.12.12. 11:06

Lehet-e még fokozni azt, amit Patrick Kane művel idén Chicagóban? Lehet. A nagyszerű csatár a Winnipeg ellen a második gólt szerezte, ezzel már 25. meccse pontszerző, ezzel utolérte Sidney Crosby 2010-es rekordját, sőt az 1992–1993-as idény óta ilyen eredményes hokis nem akadt a tengerentúli jégmezőkön. Mats Sundin 23 éve harminc meccsen át volt eredményes, ez az újabb cél Kane előtt. A Blackhawks amúgy kapott gól nélkül hozta le a meccset, Corey Crawford 25 védéssel hozta idei harmadik, pályafutása 15. shutoutját.

A nap meccsét az Edmonton játszotta a New York Rangersszel. Egészen elképesztő meccsen 12 gól esett, amelyből az Oilers hetet vállalt, sorozatban ötödször tudott nyerni. Az Edmontonban Lauri Korpikoski mesterhármast vágott. A 29 éves finn 2008-ban éppen a Rangersben kezdte NHL-es pályafutását, a 2004-es draft 1/19-ese volt. Taylor Hall két gólja mellett két gólpasszt is kiosztott, míg Leon Draisaitl négy asszisztot jegyzett, Teddy Purcell három ponttal zárt. A Rangersben Rick Nash lett a legponterősebb egy góllal és két gólpasszal. Az Olajvárosba visszatért az élet, a csapat e pillanatban hat pontnyira van a playoffot érő helytől.

A Detroit 2-0-s előnyről kapott ki New Jerseyben, Kyle Palmieri szerezte maga 13., csapata győztes gólját. A Los Angeles Marian gaborik büntetőjével, szétlövésben nyert a Pittsburgh otthonában, a Kings kétszer is vezetett a meccsen, a vendégek kapusa, Jonathan Quick 40-szer védett. Véget ért a Philadelphia nagyszerű sorozata, a Flyers Antoine Roussel győztes góljával kapott ki Dallasban. 3-1 lett a vége, de csak azért, mert Michal Neuwirth, a vendégek kapusa 41-szer védeni tudott. A Philadelphia a legutóbbi hét meccsből hatszor volt pontszerző.

Az Arizona a hosszabbítás 34. másodpercében szerzett Mikkel Boedker góllal győzte le a Minnesotát, a meccs hőse a Coyotes kapusa, Anders Lindback volt, akinek 27 jó védése volt. Csúnya nagy verést kapott otthon az Anaheim, a Carolina Jeff Skinner mesterhármasával nyert, Eddie Lack 31 védéssel lett a mezőny legjobbja. A Hurricanes sikerének értékét növeli az a tény is, hogy öt vesztes meccs után érkezett a Honda Centerbe. Az Anaheim továbbra is pocsék szezont fut, egyre messzebb a playoff. Könnyen lehet, hogy Corey Perryvel, vagy Ryan Getzlaffal személyesen is találkozunk majd Szentpéterváron a világbajnokságon.

New Jersey Devils–Detroit Red Wings 3-2 - hosszabbítás után

Pittsburgh Penguins–Los Angeles Kings 2-3 - szétlövés után

Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets 2-0

Dallas Stars–Philadelphia Flyers 3-1

Arizona Coyotes–Minnesota Wild 2-1 - hosszabbítás után

Edmonton Oilers–New York Rangers 7-5

Anaheim Ducks–Carolina Hurricanes 1-5