Most a Capitalsnak nincs párja

2015.12.22. 10:21

A nyolc hétfői meccsből haton minimum hat gól esett. A Washingtoné nem tartozott ezek közé, minden harmadban egy gól esett, Jason Chimera szerezte a Caps győztes gólját, amellyel a Washington most már magabiztosan, kilenc pont előnnyel vezeti a Metropolitant. A Washington vasárnap 7-3-mal intézet el a Rangerst, a Hurricanes ezőttal kiválóaan védekezett, 32-szer kapura is lőtt, de Philipp Grubauer nagyszerű napot fogott ki.

Az Edmonton kapaszkodik, Cam Talbot szenzációs, 44 védésével 3-1-győzte le a Winnipeget, az Oilers hárommeccses nyeretlenségi sorozata szakad meg. Az edmontoni Teddy Purcell két gólja mellett gólpasszt is adott, Taylor Hall pedig három gólpasszt osztott ki. Hall 39 ponttal a negyedik a listán, a most két gólpasszt adó Leon Draisaitl pedig már 30-nál.

Tizenegy gól esett Coloradóban, a Toronto jött ki jobban a gólvátásból, hétszer találtak be a vendégek. Tyler Bozak - aki Denverbe járt egyetemre - mesterhármast ért el, három pontot szerzett Leo Komarov, Jake Gardiner pedig négy gólpaszt osztott ki. A Maple Leafs mindhárom emberelőnyét kihasználta a meccsen. 3-3-ig volt nyílt a meccs, aztán az utolsó harmadban a Toronto tíz perc alatt három gól vágott.

A Metropolitan másodikja, a New York Islanders három vereség után nyert, az idén gondokkal küzdő Anaheim otthonában. A két gólpasszt adó John Tavares lett a meccs embere. Nagy csatában győzte le a Philadelphia a St. Louist, Jevgenyij Medvegyev idei második gólja hozta a sikert, Wayne Simmonds kétszer volt eredményes. A Blues 29 perc után már 3-0-ra vezetett. A Pittsbugh Phil Kessel és Jevgenyij Malkin dupláival győzte le a Columbust. A fiatal Matthew Murray (2012-es draft 3/83) másodszor volt kezdő a Penguinsben, ez volt élete első NHL-győzelme.

A Nahsville kiütötte a Montrealt, amelynek lassan teljesen elfogy a tetemes előny. A Canadiens, négy meccse nem tud nyerni, az utolsó tízból csak a kettőt tudott megnyerni. Remekül muzsikált a Predators védelme, Roman Josi és Shea Weber is multiponttal zárt, Pekka Rinne 35-ször védett. A Dallas viszont tovább száguld, a Minnesota otthonába szerzett hat gólt, már nyolc ponttal vezeti a Centralt a Chicago előtt. Jamie Bann most nem szerzett gólt, az öcskös, Jordie viszont az idei elsőt. Az utolsó két percben két üreskapus gólt is szerzett a Stars. A Wild védője, négy évre 20,75 millió dollárért hosszabbított szerződést.

Még vasárnap történt, de meg kell említeni Jaromir Jágr-t, a Florida nagyszerű csatárát. A 43 éves cseh 1+1-gyel zárta a Vancouver elleni győztes meccset, amellyel 732 találatát jegyezte. Az örökrangsor negyedik helyére lépett előre, a 731 gólos Marcel Dionne-t előzte meg. Már csak Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801) és Brett Hull áll előtte. Ez utóbbi utolérése nem lehetetlen feladat. Jágr eddig 1094 gólpasszal a 6. helyen áll, előtte Paul Coffey 1135-tel az ötödik. A pontok tekintetében is negyedik a cseh 1826-tal, Howe-nak 1850, Messier-nek 1887, Gretzkynek pedig 2857 pontj van. Természetesen az aktív játékosok között Jágr minden listát nagy fölénnyel vezet.

Minnesota Wild-Dallas Stars 3-6

Colorado Avalanche-Toronto Maple Leafs 4-7

New York Islanders-Anaheim Ducks 5-2

Philadelphia Flyers-St. Louis Blues 4-3

Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 5-2

Carolina Hurricanes-Washington Capitals 1-2

Nashville Predators-Montreal Canadiens 5-1

Edmonton Oilers-Winnipeg Jets 3-1