Ezt a decembert sokáig nem felejtik el Floridában

2015.12.30. 13:52

Ezt a decembert sokáig nem felejtik el Floridában. A Panthers éppen a csoportrivális Montrealt legyőzve, sorrendben hetedszer nyert, 2008 óta nem történt velük, de történetük során is csak hétszer. Ebben a hónapban 11-3-0 a csapat mérlege, egy ponttal a Canadiens előtt vezeti az Atlanticot. Ezúttal Akeksandr Barkov volt a nyerőember két góllal és gólpasszal, Jaromir Jagr pedig karrierje 733. gólját ütötte, már csak nyolcra van a harmadik Brett Hulltól. Érdekesség, hogy a floridai Jonathan Huberdeau - aki két gólpasszt adott - 15 éves huga énekelte a meccs előtt a kanadai himnuszt.

A legtöbb gól az Arizona-Chicago meccsen esett, ahol az első és a harmadik harmadban is 5-5 gólt láthatott a nagyérdemű. A Coyotes-ban Shane Doan triplázott, a Blackhawksban pedig Patrick Kane és Duncan Keith jutott el 1+2-ig. A Chicago ezen a meccsen három emberelőnyös gólt ütött, és ez volt a 14. ebben a szezonban az idegenbeli meccseken. Bostonban is belehúztak, a Bruins is hetet vágott, tíz gól volt összesen. Jimmy Hayes ütött hármat, Patrice Bergerpn és Matt Beleskey 2-2-öt. Hayes élete első mesterhármasát szerezte. Amúgy a Bostonban 2001. december 28-a óta először fordult elő, hogy három hokis is kettő, vagy annál több gólt szerzett.

A New York Islanders visszavágott a két nappal ezelőtti vereségért, és kilencgólos meccsen győzte le a Torontót. John Tavares lett a meccs embere, az Isles megint feljött csoportmásodiknak. Kilenc volt Columbusban is, meglepő módon a Dallas kapott hatot. Ehhez kellett Curtis McElhinney 40 védés és Brandon Dubinsky és Nick Foligno három asszisztja is. David Schlemko 57. percben ütött góljával verte a New Jersey a Carolinát, Eric Staal két gólja hiábavaló volt.

A St. Louis hosszabbításban, Alexander Steen góljával nyert a Nashville ellen. A Winnipeg Jacob Trouba két góljával meglepetésre kiütötte a Detroitot, Bryan Little három gólpasszt adott a meccsen. A kakukktojás a Calgary-Anaheim volt a hajnali meccsek között, amelyen csak egy gól esett. Ezt Shawn Horcoff, a Ducks hokisa szerezte, a Flames 11 meccses hazai veretlenségi sorozata szakadt meg ezzel. Az anaheimi John Gibson tizenegyedszer volt kezdő ebben az idényben, de már harmadszor nem kapott gólt. A Los Angeles pedig Jonathan Quick 42 védésének köszönhetően Edmontonban ütötte ki az Oilerst. Dustin Brown és Trevor Lewis zárt 1+2-vel. A Kings a második harmadban 96 másodperc alatt vert be három gólt, a 23 éves Michael Mersch pedig pályafutása elsőjét.

Boston Bruins–Ottawa Senators 7–3

Columbus Blue Jackets–Dallas Stars 6–3

New Jersey Devils–Carolina Hurricanes 3–2

Toronto Maple Leafs–New York Islanders 3–6

Florida Panthers–Montreal Canadiens 3–1

St. Louis Blues–Nashville Predators 4–3 – hosszabbítás után

Winnipeg Jets–Detroit Red Wings 4–1

Arizona Coyotes–Chicago Blackhawks 5–7

Calgary Flames–Anaheim Ducks 0–1

Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–5