Erre a legvérmesebb Panthers-rajongók sem gondoltak

2016.01.03. 11:16 Módosítva: 2016.01.03. 11:26

Roberto Luongo eksztázisban védett, 40 korongot fogott meg, Logan Shaw, Vincent Trochceck és Brandon Pirri góljaival a Florida a New Yrok Rangerst is legyőzte, sorozatban nyolcadik meccse nem talált legyőzőre. A december 11 győzelemmel és három vereséggel a klub minden idők legsikeresebb hónapja volt, ráadásul a Rangers ellen egy hétmeccses nyeretlenségi széria szakadt meg, nyolc meccset még sosem nyert egyhuzamban a Panthers. Luongo a 71. meccsén nem kapott gólt, ezzel pedig a liga örökrangsorában a 11. helyre jött fel Lorne Chabot és Harry Lumley mellé.

Tizenkét meccset játszottak amúgy szombat hajnalban. A buffalói Jack Eichel hiába ütött két gólt, Tomás Tatar győztes góljával a Detroit nyert. Az Edmonton szétlövésben győzte le az Arizonát, négy vereség után nyert az Oilers, amelyben Jordan Eberle duplázott, aztán büntetőt rontott. Szintén szétlövésben nyert a Tampa a Minnesota ellen, a Bolts-kapus, Andrej Vaszilevszkij 30 védéssel lett a mezőny legjobbja.

A Columbus a Washingtont intézte szintén büntetőkkel, a Blue Jacketsben Jack Johnson három pontot, Brandon Saad 2 gólt hozott össze. Fura rekordot állított fel Anton Forsberg, a Columbus kapusa a sérült Curtis McElhinney helyére a hosszabbításban állt be, aztán hat lövést fogott. Az NHL első olyan kapusa lett, aki élete első győzelmét úgy szerezte meg, hogy a rendes játékidő után állították be.

A védelem – a kapus Jonathan Quick és a védő Drew Doughty – hozta a Los Angeles sikerét a Philadelphia ellen, a Kings ötödször nyert egymás után. Peter Holland győztes góljával és Jonathan Bernier 39 védésével verte a Totonto a St. Louis. A New Jersey a hosszabbításban győzött a Dallas ellen, John Moore érdeme a mindent eldöntő találat. Sidney Crosby két gólt ütött az Islandersnek, Kris Letang pedig három gólpasszt adott, sima Penguins győzelem lett a vége. Összesen 43 lövés ment a New York-i kapura.

A Nashville a Carolina otthonában fordított. A Calgary a Colorado otthonában folytatta jó sorozatát, Karri Ramo 26 védéssel hozta a gólnélküli meccset. A San Joset otthonában lepte meg a Winnipeg, a kanadai csapat 22 éves csatára, Joel Armia pályafutása nyolcadik meccsén élete első gólját ütötte. A nyáron tradelték a Buffalótól a 2011-es draft 1/16-osát.

Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 3–4

Edmonton Oilers Arizona Coyotes 4–3 – szétlövéssel

Los Angeles Kings–Philadelphia Flyers 2–1

Carolina Hurricanes–Nashville Predators 1–2 – hosszabbítás után

Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 5–4 – szétlövéssel

Florida Panthers–New York Rangers 3–0

New Jersey Devils–Dallas Stars 3–2 – hosszabbítás után

Pittsburgh Penguins–New York Islanders 5–2

Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 3–2 – szétlövéssel

Toronto Maple Leafs–St. Louis Blues 4–1

Colorado Avalanche–Calgary Flames 0–4

San Jose Sharks–Winnipeg Jets 1–4