A Toronto az Anaheim otthonában gálázott

2016.01.07. 11:39 Módosítva: 2016.01.07. 11:39

Öt meccs közül csak a Toronto tudott idegenben nyerni az NHL csütörtök hajnali játéknapján. Ez a győzelem volt viszont a legfényesebb, a Maple Leafs Jonathan Bernier 39 tökéletes védésével, PA Parenteau két góljával nullázta le az Anaheimet. A Ducks számára nem csak a vereség volt fájó, John Gibson a harmadik harmad elején megsérült. Volt két komoly trade is.

Folytassuk a sort a Montreallal, amely Torrey Mitchell győztes góljával győzte le a New Jerseyt. A Canadiens boldogan tért haza, hiszen egyből visszatalált a győzelem ösvcényére. A kanadai csapat az elmúlt tíz meccséből csak a harmadikat nyerte meg. A nap rangadóján a Chicago két harmadik harmadban szerzett góllal győzte le végül a Pittsburgh-öt, Artyom Panarin most két gólt ütött és már 15-nél jár, a Blackhawks két nap alatt kétszer verte a Penguinst, a két csapat ezzel be is fejezete egymás elleni sorozatát ebben a szezonban, legközelebb a playoffban találkozhatnak.

Gabriel Landeskog a hosszabbítás vége előtt 16,5 másodpercel szerezte a Colorado győztes találalát a St. Louis ellen. A Vancouver pedig 58:54-nél, a magyaros nevű Bo Horvat emberelőnyös góljával döntötte el a Carolina elleni találkozót. Horvat az első harmadban még három száz százalékos ziccert elrontott, aztán a harmadikban kétszer is betalált.

És akkor a tradek. A Columbus Ryan Johansen adta el a Nashville-nek a fiatal védő Seth Jones-ért cserébe. A Blue Jackets edzője, John Tortorella nem szerette Johansent, így nem bánja az idén 6+20-nál járó center távozását. Ellenben örül annak, hogy Jones érkezésével megerősödhet a védelem.

A 35 éves, az 1998-as draft 1/1-ese Vincent Lecavalier és a 26 éves Luke Schenn a Los Angeles Kings hokisa lett. Lecavalier-nek 1170 meccsen 411 gólja van, de ebben a szezonban még egyet sem ütött. A két játékosért Jordan Weal és a 2016-os draft harmadik körös pickje lett a Philadelphiáé.

Montreal Canadiens-New Jersey Devils 2-1

Chicago Blackhawks-Pittsburgh Penguins 3-1

Anaheim Ducks-Toronto Maple Leafs 0-4

Colorado Avalanche-St.Louis Blues 4-3 - hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Carolina Hurricanes 3-2