A Buffalo furcsa franchise-rekordja

2016.02.04. 13:04

Elemezzük egy kicsit alaposabban a csütörtök hajnali három meccset. Azt már kiemeltük, hogy Ben Bishop századik győzelme volt a legfontosabb esemény. Még a kapussal kapcsolatos az a tény is, hogy sorozatban harmadszor teljesített a minimum 20 győzelmes szezonját, ezzel a franchise történetében utolérte Nyikolaj Habibulint. A detroiti Pavel Dacjuk a 922. meccsét játszotta, amellyel a hetedik legrutinosabb orosz születésű hokis lett az NHL-ben.

A Calgaryban hokizó Sean Monahan négy pontja is fel lett emlegetve, a fiatalember 205 eddigi NHL meccsén ilyen eredményes először volt, ebben a szezonban ötödször ért el mulitpontot. Johnny Gaudreau 1+1-gyel zárta a Carolina elleni meccset, 21 gólja, 28 gólpassza és 49 pontja is a Flames legjobb teljesítménye. Mark Giordani (12+21) pedig szintén góllal és gólpasszal zárt, ő a kanadai csapat hátvédei között a legjobb jelenleg. Ez volt Giordano 200. asszisztja, a negyedik védő (Paul Reinhart-298, Gary Suter-436, Al MacInnis-690) a franchise történetében aki elérte ezt a határt.

A Buffalo 1-2-ről három gólt ütve nyert a Montréal ellen. A meccs érdekessége, hogy a Sabres sorozatban hetedik meccsén nyert, vagy szerzett pontot (6-0-1) idegenben Atlantic-divíziós ellenfél ellen, és ilyen a franchise történetében még sosem történt, ráadásul mindezt a kanadai városban és ilyen körülmények között sikerült elérni, az kicsit furcsa.

Sabres vs. Canadiens

Alakulnak a február 26-i, NHL Stadium Series előtti öregfiúk meccs keretei. A Coors Fielden a Detroit és a Colorado csap majd össze. A nevek miatt érdemes végigböngésznki a két, veretes névsort. Zseniális meccs lesz

Colorado: Craig Billington, Rob Blake, Ray Bourque, Adam Foote, Peter Forsberg, Milan Hejduk, Dan Hinote, Valerij Kamenszkij, Mike Keane, Jon Klemm, Claude Lemieux, Curtis Leschyshyn, Eric Messier, Sandis Ozolinsh, Shjon Podein, Mike Ricci, Patrick Roy, Joe Sakic, Chris Simon, Stephane Yelle. Edző: Adam Deadmarsh.

Detroit: Doug Brown, Dino Ciccarelli, Chris Chelios, Ty Conklin, Mathieu Dandenault, Kris Draper, Steve Duchesne, Jiri Fischer, Tomas Holmström, Mike Knuble, Joe Kocur, Martin Lapointe, Igor Larionov, Manny Legace, Nicklas Lidström, Kirk Maltby, Darren McCarty, Larry Murphy, Steve Yzerman.