Jágr és az Anaheim megállíthatatlan

2016.03.04. 09:43

A Florida igaz 3-2-re kikapott a Colorado vendégeként, de Jaromir Jágr egy gólpasszt adott, ezzel NHL-s pályafutása 1850. pontját szerezte. Bámulatos eredmény, főleg, hogy ezzel utolérte az örökrangsor 3. helyén álló Gordie Howe-t Jágr előtt már csak Wayne Gretzky (2857) és Mark Messier (1887) áll, Messier rekordja még behozható. Ha idevesszük azt is, hogy a cseh két idényt az orosz bajnokságban töltött és ott 155 meccsen 146 pontot hozott össze, már kétezer pont környékén is járhatna. Gretzky rekordja egyelőre megdönthetetlennek látszik.

Jágr rekordbeállítása mellett néileg eltörpül, pedig fontos kiemelni a Colorado kapusának, Calvin Pickardnak a teljesítményét is. A 23 éves, pályafutása 32. meccsén védő kapus 38-szor védett a találkozón, 24-szer a harmadik harmadban, ezzel pedig megdöntötte a klublegenda, a jelenlegi edző Patrick Roy rekordját, akinek az egy játékrészben 23 védése volt az eddigi franchise-rekord

Kereken egy tucat meccs volt a csütörtöki programban, közte az Anaheim arizonai vendégjátéka. A Ducks Corey Perry 3 pontjával (1+2) nagyon simán nyert és a győzelem már a 10. volt a sorban, ezzel beállította a 2013-as franchise-rekordját is, utolsó 38 pontjából 35-öt gyűjtött be, zseniális sorozat.

Jutott még rekord a napra. A Boston 4-2-s, Chicago elleni sikere hozta a Bruins-edző, Claude Julien 387. győzelmét, ezzel pedig a klubrangsorban utolérte a legendás Art Ross-t, aki 1924 és 1945 között volt a Boston edzője. Julien amúgy 506 győzelemnél volt, dolgozott három szezont Montréalban és 79 meccset a New Jerseynél is.

A Pittsburgh 0-1-ről fordított és fontos meccset nyert a New York Rangers ellen, a Pens összes fontos embere, Sidney Crosby, Jevgenyij Malkin, Patric Hornqvist és Phil Kessel is betalált. A Los Angeles az első három és fél percben beszórt két góllal verte a Montréalt. Mikkel Boekder az első Avalanche, Devante Smith-Pelly az első New Jersey-i gólját ütötte. Az Edmonton pedig Cam Talbot 35 védésével nullázta le a Philadelphiát.

Boston Bruins-Chicago Blackhawks 4-2

Buffalo Sabres-Calgary Flames 6-3

Philadelphia Flyers-Edmonton Oilers 0-4

Pittsburgh Penguins-New York Rangers 4-1

Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 1-4

Toronto Maple Leafs-Minnesota Wild 1-2

Nashville Predators-New Jersey Devils 4-5, hosszabbítás után

Winnipeg Jets-New York Islanders 3-4, hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 1-5

Colorado Avalanche-Florida Panthers 3-2

Vancouver Canucks-San Jose Sharks 2-3

Los Angeles Kings-Montreal Canadiens 3-2