A Washington megnyerte a keleti főcsoportot

2016.03.23. 09:28

Most már mindenki a playoffos pozíciókra figyel, viszont a Washingtonnak nagyon nem kell, miután 4-2-re nyert Ottawában, nem csak a Metropolitant, de az egész keleti főcspoortot is megnyerte, így egészen biztos, hogy pályaelőnnyel játszhatja végig a döntőig a rájátszást. A Capitals kapusa, Braden Holtyba már csak négyre van Martin Brodeur 2007-es, 48 győzelmes szezonrekodjától, Alekszandr Ovecskin pedig a 43. gólját szerezte.

A Los Angeles után a Dallas második továbbjutó nyugaton, a Stars a bajnok Chicago otthonában nyert, az első harmadban előbb 25 másodperc alatt ütött két gólt, majd a harmad végére már 4-0-nál járt.

Keleten viszont a Philadelphia úgy jutott playoff pozícióba, hogy nem is nyert, a Flyers a Columbus otthonában kapott ki, viszont vereséget szenvedett a Detroit, méghozzá alaposa a Tampánál, így most a Red Wings csúszott a vonal alá. A Flyers 2-0-s előnyről, szétlövésben bukta el a meccset a 10. büntetőnél. A Tampa már 3-0-ra is vezetett, a Detroit onnan még visszajött a meccsbe, de aztán kapott még hármat, a floridai Steven Stamos szezonbeli 34. gólját szerezte.

A Buffalo úgy verte a Carolinát, hogy Evander Kane és Johan Larsson az utolsó harmad második felében, egy perc alatt megfordította a meccset. A szezont kiválóan kezdző, aztán a rájászásról már lemaradó Montreal az Anaheimbet győzte le Lucas Lessi szezobeli első, egyben győztes góljával. A Vancouver sorrendben harmadik meccsét bukta el úgy, hogy gólt sem ütött, már 228 perce gólképtelen, utolsó öt meccsét bukta, ezalatt mindössze három gólra futotta.

A Minnesota azzal, hogy legyőzte a Los Angelest a nyolcadik, azaz továbbjutó helyre jött fel nyugaton, a Coloradót tolta most onnan éppen ki. Mindehhez Devan Dubnyk 38 védése kellett. Az Arizona megszakítás nélkül 23 mérkőzésén szerzett pontot az Edmonton ellen, a kapus Mike Smith győzelemmel ünnepelte 34. születésnapját.

Chicago Blackhawks-Dallas Stars 2-6

Ottawa Senators-Washington Capitals 2-4

Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 3-2, szétlövés után

Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 2-3

Montreal Canadiens-Anaheim Ducks 4-3

Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 4-2

San Jose Sharks-St. Louis Blues 0-1

Tampa Bay Lightning-Detroit Red Wings 6-2

Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 2-0

Minnesota Wild-Los Angeles Kings 2-1