Őrült verseny a keleti 8. helyért

2016.03.25. 10:18

Folytatódik a harc a Wild Card helyekért az NHL alapszakaszának vége felé. Ami keletet illeti, Florida bostoni győzelmével egyre közelebb a csoportelsőséghez. Az utolsó továbbjutó helyért viszont hatalmas a harc. A Pittsburgh otthon hibázott, a Philadelphia és a Detroit viszont nyerni tudott. E pillanatban Flyers és a Red Wings azonos pontszámmal áll, de előbbi még a vonal felett, utóbbi pedig alatta.

A Panthers fantasztikus szezont fut, két pont előnnyel vezeti az Atlanticot, és most a bostoni első gólja néggyel válaszoltak. A Reilly Smith, Vincent Trocheck, Jussi Jokinen sor mindegyik tagja betalált, utóbbi kettő gólpasszt is adott. Amúgy két floridai az Atlantic élén, a Panthers mögött a Tampa a második.

Otthon hiáboztt a Pittsburgh, a New Jersey és annak újonc kapusa, Scott Wedgewood tréfálta meg a Penguinst, a 23 éves kapus, élete második meccsén 39-szer védett és nem kapott gólt. Montrealban nyert a Detroit, fontos siker volt, hogy harcban maradhasson a továbbjutásért, Riley Sheahen két gólt ütött, a 21 éves Anthony Mantha élete 5. meccsén az elsőt. A fiatal kanadai nagypapája a lelátón könnyezte meg a gólt. A Philadelphia a Coloradótól hozta el a két pontot, Radko Guda és Claude Giroux 19 másodperc alatt vágott kettőt és fordított. A Flyers utolsó 10 meccséből hetet nyert, 16 pontot szedett össze.

Nyugaton a Dallas és a Los Angeles és az Anaheim már tovább jutott. A St. Louis és a Chicago, valamint a San Jose van első háromban még. A Nashville újra nyert biztos Wild Carods, míg a Minnesota a Calgary legyőzésével előzi már három ponttal a Coloradót. A Predatorsnak szétlövésben sikerült legyőznie a Vancouvert, amely már 2-0-ra is vezetett. A Wild Zach Parise első harmadban ütött mesterhármasával nyert.

A Carolina a harmadik harmadban 1:38 alatt ütött három gólt a Columbusnak. A liga legrosszabb csapata, a Toronto legyőzte az Anaheimet, amely az eredmények alakulása végett még a vereséggel is továbbjutott. A két gólt szerző, 4 gólpasszt adó Nazem Kadri a hosszabbításban döntött. A Maple Leafsben Tyler Bozak is duplázott. Az Anaheimben Jamie McGinn duplázott, Brandon Pirri 1+2-vel zárt. A csoportelső Los Angeles sorrendben harmadszor kapott ki, most elég simán Winnipegben. Martin Hanzal két góljával az Arizona állította meg a Dallast. San Jose is már playoffos lehetne, de az első harmadban megszerzett kétgólos előnyét adta el az Edmonton ellen

Boston Bruins-Florida Panthers 1-4

Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 0-3

Columbus Blue Jackets-Carolina Hurricanes 2-3

Toronto Maple Leafs-Anaheim Ducks 6-5, hosszabbítás után

Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 4-3

Nashville Predators-Vancouver Canucks 3-2, szétlövéssel

Minnesota Wild-Calgary Flames 6-2

Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 4-1

Colorado Avalanche-Philadelphia Flyers 2-4

Arizona Coyotes-Dallas Stars 3-1

San Jose Sharks-Edmonton Oilers 3-6