A Washington nyerte az alapszakaszt

2016.03.29. 09:59

A Washington Capitals nyerte az NHL alapszakaszát, miután a hétfői játéknapon legyőzte a vendég Columbus Blue Jackets csapatát. A fővárosiak így a két hét múlva kezdődő rájátszásban végig élvezik a hazai pálya előnyét. A vendég Los Angelest legyőző San Jose ugyancsak biztosította helyét a playoffban.

Ami a többi csapatot illeti, keleten még mindig hatalmas a harc a wildcard helyekért. Most a New York Islanders 89 ponttal a hetedik, a Philadselphia 87-tel a vonal felett, míg a Detroit ugyanennyivel alatta áll. A Carolina hatpontos hátránya a Red Wingshez képest már elég komolynak tűnik.

Nyugatin már biztosa playoffos a Dallas, a St. Louis, a Chicago, a Los Angeles, az Anaheim, és ahogy említettük a St. Louis is. A Nashville hat ponttal előzi a Minnesotát, a Preds így a hetediknél rosszabb valószínűleg már nem lesz. A Wild és a vonal alatti Colorado közt három pont a különbség, itt azért még nagy csata várható. A 10. Arizona már 10 pontra van a továbbjutástól, hat meccs alatt ezt aligha hozza be

Arizona Coyotes-Calgary Flames 2-5

San Jose Sharks-Los Angeles Kings 5-2

Philadelphia Flyers-Winnipeg Jets 3-2, hosszabbítás után

Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 4-1

Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 3-2

Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 3-0

Nashville Predators-Colorado Avalanche 3-4

Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 1-2