259 perc után kapott gólt megint a St. Louis

2016.03.30. 09:40

A St. Louis Blues 3-1-re győzött a vendég Colorado Avalanche ellen az NHL szerda hajnali játéknapján, és Mihail Grigorenko, az Avs hokisa az első harmad 19. percében talált Brian Elliott kapujába. Ennek azért van különös jelentősége, mert a Blues 258 perc és 29 másodperc után kapott gólt, a korábbi három meccsen érintetlen maradt a hálója.

A Pittsburgh Penguins 24 másodperc alatt két emberhátrányos gólt ütött, de így is csak szétlövésben verte a Buffalót. A keleten a szomorúan utolsó Toronto Maple Leafs óriási meglepő magabiztosan nyert a Florida Panthers otthonában. A sikerből Nazem Kadri mesterhármassal vette ki a részét.

Ugyancsak három gólt szerzett - NHL-es pályafutása során először - Logan Couture, a San Jose játékosa a Vancouver elleni meccsen.

A Minnesota óriási lépést tett a playoff felé a Chicago elég sima legyőzésével. A Wild ráadásul arra nem mindennapi tettre is büszke lehet, hogy az alapszakasz mind az öt meccsén oktatta a bajnokcsapatot. A Blackhawks történetében csak harmadszor fordult elő, hogy ötször, vagy annál többször kapjon ki valamelyik csapattól az alapszakaszbam. A legutóbbi is már elég régen, az 1938–1939-es szezonban a Bostontól, nyolcszor! A Minnesota a harmadik csapat az NHL történetében, amely kisöpri az alapszakaszban az aktuális bajnokot.

A Detroitnak viszont nem sikerült a zárkózás keleten, miután Mac Pacioretty két góljával és győztes találatával a Montreal legyőzte a Red Wingst. Mivel a New York Islanders nyert, a Philadelphia nem játszott, a Detroit maradt a vonal alatt, és ami rossz hír a csapat szurkolóinak, már csak 5 meccset játszik, szemben a Islanders-szel és a Flyers-szel, amelynek még hét van hátra.

St.Louis Blues-Colorado Avalanche 3-1

Pittsburgh Penguins-Buffalo Sabres 5-4, szétlövés után

Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 2-5

New Jersey Devils-Boston Bruins 2-1

New York Islanders-Carolina Hurricanes 2-1, szétlövés után

Montreal Canadiens-Detroit Red Wings 4-3

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 4-1

Dallas Stars-Nashville Predators 5-2

Vancouver Canucks-San Jose Sharks 1-4