A Los Angeles másodszor is bukott otthon

2016.04.17. 10:41

Újabb négy meccsel folytatódott az NHL rájátszása. A főcsoport negyeddöntők második meccsén már 2-0-ra vezet a Washington, a Dallas és nem kis meglepetésre a San Jose is. A New York Rangers pedig Pittsburghben egyenlített. 

A második harmadban mutatott remek játékkal nyert idegenben a Rangers ezzel 1-1-re hozta a Pittsburgh elleni meccset. Phil Kessel vezetőgóljára négyszer válaszolt a New York-i csapata, Kessel második gólja pedig csak gyógyírt jelentett. A Rangers a második játékrész közepén, 18 másodperc alatt megfordította a meccset, J.T Miller három gólpassz adott, ugyancsak három pontot szerzett Derick Brassard is három pontot szerzett. Pittsburgh-ből ezen a meccsen is hiányzott Marc-Andre Fleury, a kapuban Jeff Zatkoff ezúttal nem tudott kimagaslót nyújtani, a másik oldalon Henrik Lundqvist 29-szer védett.

Pittsburgh Penguis-New York Rangers 2-4 (0-0, 1-3, 1-1)

Gól: Phil Kessel (2), ill. Keith Yandle, Derick Brassard, Mats Zuccarello, Chris Kreider.

A Washington egy újabb sima győzelemmel lépett közelebb a továbbjutás felé. A 2-0-s kezdés után most 4-1-re nyert elsősorban a kapus, Braden Holtby zseniális védéseinek köszönhetően. A Flyers játékosai szétlőtték a washingtoni kaput, de Holtby 41-szer védett jól. A Capitals kiválóan alkalmazta az emberelőynös helyzeteit, kettőből kétszer is eredményes volt, ez döntőnek bizonyult, hiszen a Flyers 5a 4, sőt 5 a 3 és 4 a 3 ellen sem tudott a kapuba találni. Még egy fantasztikus eredmény, Alekszandr Ovecskin 74. playoff meccsén a 37. gólját ütötte és a 71. pontját szerezte. Az orosz amúgy 11 lövéssel szomorította az ellenfelet.

Washington Capitals-Philadelphia Flyers 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Gól: John Carlson, Jason Chimera, Alekszandr Ovecskin, Nicklas Backström, ill. Jakub Voracek.

Drukkoljunk a Dallasnak, sőt inkább Antoine Rousselnek. A francia minél tovább menetel a csapatával, annál nagyobb esély, hogy a legjobb francia nem lesz ott a magyarok elleni világbajnoki meccsen. Roussel most gólt is ütött, Kari Lehtonen 25-védett, a Dallas már 2-0-ra vezet. Lehtonen legnagyobb védése a meccs végén volt, 27,1 másodperccel a vége előtt Mikko Koivu ütését fogta meg, 4,4 másodperccel a vége előtt Patrick Eaves kiállítása miatt még izgalmas volt, de a Minnesota nem tudta megszerezni a pakkot, ezzel elszállt a hosszabbítás esélye. Volt még érdekes szituáció az első harmadban. Roussel korcsolyájáról felpattant a korong, a Wild-kapus, Dubnyk sisakjára, majd a hátára. Közben a kapu is elmozdult, a korong pedig becsorgott. A bírók videóztak, majd megadták a gólt. Tyler Seguin 10 meccs után lépett ismét jégre.

Dallas Stars-Minnesota Wild 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Gól: Antoine Roussel, Jamie Benn, ill. Marco Scandella.

Joe Pavelski góljával és gólpasszával a második meccset is megnyerte a Sharks Los Angelesben. Ezzel a 2012-es és a 2014-es bajnok Kings elég nagy bajban van. Pavelski az első, 4-3-ra megnyert meccsen is két gólt ütött. A Kings játékában ezúttal semmi sem működött, a két meccsen egyszer sem tudott vezetni és az támadójátékukat is sok kritika érheti ez után a meccs után. Amikor végre lendületbe jött Kings, buta kiállításokkal vetették vissza a csapat játékát. A San Jose nagyszerűen hozta a bedobásokat, ez a fegyver az első meccsen is működött és most is sok helyzete volt a sikeres faceoff-ok után. Ezúttal Marian Gaborik sem segített, a szlovák az első meccset kihagyta, most jégen volt, bár a legjobb három közé így is bekerült, góllal nem tudott segíteni. 

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Gól: Vincent Lecavalier, ill. Joe Pavelski, Logan Couture.