A Washington megint bedarálta a Philadelphiát

2016.04.19. 09:58

Csoda lenne, ha ezt a Washingtont a Philadelphia meg tudná állítani. A harmadik meccs is sima Capitals-sikert hozott. A Minnesota zárkózott a Dallasra, ahogy a Los Angeles is szépített San Joseban. Az NHL playoff első körében három meccset játszottak kedd hajnalban.

Michael Raffl már az 57. másodpercben betalált a Washington kapujába, aztán viszont jött a fővárosi henger. Különösen a harmadik harmadban, amikor Ovecskin és Carlos vezérletével négyet rámolt be a vendégcsapat és ezzel már 3-0-ra vezeti a sorozatot. Ovecskin 2+1-gyel, a védő Carlson 1+2-vel zárta a meccset. Az utolsó játékrészben esett gólok mindegyike emberelőnyből született, ehhez még a Johansson az első harmadban is hozzátett egyet, a powerplay 5/9 volt a Washington részéről ezen a meccsen.

Ovecskin amúgy 75. playoffmeccsén a 74. pontját szerezte, amellyel klubrekordot állított fel, a 72 pontos Dale Huntert előzte egycsapásra. A találkozó előtt a Flyers április 11-én elhunyt alapító tulajdonosára és igazgatójára, Ed Sniderre emlékeztek. A God Bless Americát éneklő Lauren Hart a klub alapításának emlékére 67-es számú mezt húzott, amelynek a hátán Snider neve volt olvasható.

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 1-6 (1-1, 0-1, 0-4)

Gól: Marcus Johnason, Alekszandr Ovecskin (2), Jevgenyij Kuznyecov, John Carlson, Jay Beagle, ill. Michael Raffl.

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Washington javára.

A 26. másodpercben szerzett vezetést a Dallas, amely már 2-0-ra is vezetett. Aztán jött a nagy feltámadás, a harmadik harmad 14. percére már 4-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A sorozatban most először fordult elő, hogy a kapura lövésekben a Minnesota volt jobb (25-17), de az is, hogy a Dallas alulmaradjon az ütközésekben, a blokkolt lövésekben és a bedobásokban is. A Minnesota kemény munkával húzta be ezt a sikert, és szerdán hazai pályán akár egyenlítés is eljöhet.

Minnesota Wild-Dallas Stars 5-3 (1-2, 2-0, 2-1)

Gól: Chris Porter, Erik Haula, Jason Pominville (2), Mikko Koivu, ill. Patrick Sharp (2), Colton Sceviour.

A párharc állása: 2-1 a Dallas javára.

Meg van az elmúlt három idényből kétszer bajnok Los Angeles első győzelme. Még ha ez kínkeservesen is jött. Tanner Pearson a hosszabbításban, 03:47-nél döntötte el a meccset. Joe Thornton révén már itt is az első percben, egészen pontosan a 30. másodpercben gól esett, amelyen nyolc perccel később Anze Kopitar egyenlített ki. A Kings kapujában Jonathan Quick 29-szer védett.

San Jose Sharks-Los Angeles Kings 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Gól: Joe Thornton, ill. Anze Kopitar, Tanner Pearson.

A párharc állása: 2-1 a San Jose javára.