Mindjárt kiesik a Los Angeles

2016.04.21. 11:18

A győzelembe menekült a Philadelphia, amely szépített a Washington elleni párharcban, bár ettől nem nőttek továbbjutási esélyei. A sikerben főszerepet játszott a Flyers kapusa, Michal Neuvirth, aki 31-szer védett jól, 12-szer az utolsó harmadban. Neuvirth először kezdett ebben a sorozatban, a playoffban sem volt 2011 óta meccse.

A philadelphiai Scott Laughton a harmadik harmadba megsérült, kórházba vitték, de szerencsére nincs komoly baja. Wayne Simmonds két gólpasszt adott. Philadelphia 2010-ben 0-3-as hátrányt dolgozott le a Bostonnal szemben, Claude Giroux az egyetlen, aki abban a csapatban szerepelt. Ez most is óriási bravúr lenne.

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Gól: Shayne Gostisbehere, Andrew MacDonald, ill. T. J. Oshie.

Az állás: 3-1, a Washington javára

Nem jütt össze a New York Islandersnek a bravúr, a Florida visszavette az elbukott pályaelőnyt, így most 2-2-vel mennek vissza a Panthers csarnokába. A harmadik harmadban a védő Alex Petrovic döntötte el a meccse. Patrovic eddigi 112 alapszaka-meccsén mindössze két gólt ütött. Jaromir Jágr ezúttal gólpasszt adott, ez volt karrierje 200. playoff pontja, amellyel ötödik az örökrangsorban.

New York Islanders-Florida Panthers 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Gól: John Tavares, ill. Teddy Purcell, Alex Petrovic.

Az állás: 2-2

Egy győzelemre került a továbbjutástól a Dallas, amely Minnesotában tudott nyerni. Mind a három gól aközépső harmadban esett.

Minnesota Wild-Dallas Stars 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)

Gól: Jason Pominville, Charlie Coyle, ill. Ales Hemsky, Patrick Eaves, Jason Spezza

Az állás: 3-1, a Dallas javára

Nagyon nagy bajban 2012 és 2014 bajnoka, a Los Angeles Kings újabb vereségével a kiesés szélére sodródott, a San Jose úgy nyert, hogy majdnem elszórakozta a háromgólos előnyét.

San Jose Sharks-Los Angeles Kings 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

Gól: Brent Burns, Joe Pavelski, Patrick Marleau, ill. Trevor Lewis, Luke Schenn.

Az állás: 3-1, a San Jose javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.