Szépített a Nashville

2016.05.04. 11:10

A Nashville Predators 4-1-re legyőzte a San Jose Sharks csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportjának elődöntőjében, és így 2-1-re szépített az egyikük negyedik sikeréig tartó párharcában.   

Az első két meccset nyerő San Jose jutott előnyhöz, ám a hazaiak fordítottak, és végül remek létszámfölényes játékuknak köszönhetően nyertek. A Sharks a mostani rájátszásban először kapott ki idegenben, utoljára március 17-én, az Arizona Coyotes csarnokában szenvedett vereséget vendégként.

A Tampa Bay Lightning úgy nyert a New York Islanders otthonában, hogy 38.4 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a ráadás 3. percében Victor Hedman lövése a hátsó palánkról a kapu mellett álló Brian Boyle-hoz pattant, aki beütötte a győztes találatot. A Lightning így összesítésben 2-1-re vezet.

A Dallas Stars az ötödik percben vezetett, majd a vendég St. Louis Blues hengerelt, és hat gólt vágott. Alexander Steen és David Backes kétszer volt eredményes, Vlagyimir Taraszenko pedig egyszer, s adott két gólpasszt is. A Blues sikerével 2-1-re vezet.

Főcsoport-elődöntő, 3. mérkőzések:

Nyugat:

------

St. Louis Blues-Dallas Stars 6-1

A párharc állása: 2-1 a St. Louis javára.

Nashville Predators-San Jose Sharks 4-1

A párharc állása: 2-1 a San Jose javára.

Kelet:

------

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 4-5, hosszabbítás után

A párharc állása: 2-1 a Tampa javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.