Az év hokis mentése: a gólvonalról, ütővel, a levegőben

2016.05.11. 09:00

Egészen elképesztő mentést mutatott be Jay Beagle, a Washington Capitals játékosa kedd este a Pittsburgh Penguins elleni hatodik meccsen a rájátszásban, de Beagle nagy bánatára ez is csak arra volt jó, hogy pár perccel később essenek ki.

3-3-as állásnál, a hosszabbítás első perceiben járt a meccs, a Penguins pedig keményen támadott. a Capitals-kapus Braden Holtby valahogy elhagyta az ütőjét, ráadásul eléggé ki is jött a kapujából, így Patric Hornqvist elég simán lőhetett, és joggal gondolta ő is, meg a teljes pittsburghi közönség, hogy gól lesz a mozdulatból.

De jött Beagle, aki Supermanként vetődött keresztbe a kapu előtt, és elképesztő szerencsével pont olyan magasan nyújtotta ki az ütőjét, ahogy a korong érkezett. De talán még ennél is bravúrosabb volt, ahogy a kapuba csúszva felemelte a bal lábát, nehogy azzal kotorja be a korongot a kapuba.

 

Legjobban talán a kapu fölötti kamerából látszik, mennyire a gólvonalról szedte ki a korongot Beagle.

Bő 10 perccel később aztán Nick Bonino szerzett gólt, ezzel nyert és jutott tovább a Penguins a keleti főcsoportdöntőbe, ahol a Tampa Bay Lightning lesz az ellenfelük.