Pittsburgh–San Jose döntő lesz az NHL-ben

2016.05.27. 08:21 Módosítva: 2016.05.27. 08:32

Egy harmad alatt lerendezték a csapatok a keleti főcsoportdöntő hetedik, mindent eldöntő meccsét. A Pittsburgh Bryan Rust két góljával, Jevgenyij Malkin két gólpasszával verte a Tampát és ezzel 4-3-ra megnyerte a párharcot. Az ellenfele a története első döntőjére készülő San Jose Sharks lesz majd.

A Pittsburgh 2009 után jutott megint a Stanley Kupa közelébe, a Tampa pedig hiába erősödött a visszatérő csapatkapitányával, Steven Stamkosszal, nem tudott bravúrt elérni a Consol Energy Centerben. Stamkos kezében ott is volt a az egyenlítés lehetősége, de a vége előtt 3:49-cel nagy helyzetet hibázott. Egyedül korcsolyázott el, a korong is túljutott a kapuson, de elkerülte a kaput.

Az orosz Malkin már 11 gólpassznál jár a playoffban, a Penguins újonc kapusának, Matt Murraynek mindössze 16-szor kellett védenie, a kapura lövések aránya amúgy 39-17 volt a végén. Rust pedig már az ötödik gólját ütötte, és újonc ennyi találatot a rájátszásban 1999 óta nem hozott össze, akkor Jan Hrdinának sikerült mindez.

A Stanley Kupa döntőjének első meccsét hétfőn, Pittsburgh-ben rendezik.

Keleti főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 2-1

A párharc végeredménye: 4-3 a Penguins javára.

Tampa Bay Lightning vs Pittsburgh Penguins