Megtalálta a Detroit Dacjuk utódát?

2016.07.01. 20:05

Lesznek szenzációk bőven a pénteki napon. Elöljáróban néhány név, aki klubbot cserélt: Andrew Ladd, Loui Eriksson, Kyle Okposo, Eric Staal és még lehet folytatni a sort. Egy biztos, a szabadügynök vásár első órája 33 játékos szerződtetéséről és egészen pontosan 336 millió dollárról szólt. Érdemes továbbkattintani a részletekért.

A Detroit ragaszkodik 29 éves csatárához, Darrel Helmhez, akivel ötéves, év 3,85 millió dolláros szerződést kötött. Helm 77 meccsen 13 gólt és 26 pontot hozott össze a legutóbbi szezonban. 2005-ben, a draft ötödik körében kelt el. A védő Alekszej Marcsenko pedig két évig marad még a Red Wings hokisa, évi 1,45 millió dollárért

Steven Stamkos után a másik nagy értékét is megtartotta a Tampa Bay. Viktor Hedman 8 éves, 63 millió dolláros szerződést kötött a klubbal. Az Edmonton kapusa lett a bostoni Jonas Gustavsson, egy évre 800 ezer dollárért. Viktor Stalberg a Rangerstől egy évre a Carolinába szerződött.

Aaron Ekblad nyolc éves szerződést kapott a Floridától. Azok után, hogy a Panthers megszerezte Keith Yandle-t a New York Rangerstől, komoly erősítésnek számít, hogy hosszú időre lekötötték a kanadai védő játékjogát, aki éves átlagban 7,5 millió dollárt fog majd keresni. Brian Campbel viszont öt év után visszatér Floridából Chicagóba. A 37 éves védővel egyéves megállapodást írtak alá. A kapus James Reimer pedig öt évet írt alá, aki a tavalyi idényt a Torontóban és San Joseban töltötte. Komolyan gondolják a dolgokat Floridában idén is.

A Boston megszerezte a St. Louis remek csatárát, ötéves megállapodást kötöttek David Backesszel. Troy Brouwer is elhagyja a Bluest, négy évre Calgaryba költözik majd. Edmontonba pedig megérkezett Taylor pótlása, a Los Angeles csatára, Milan Lucic hétéves, 42 millió dolláros szerződést írt alá. Távozott viszont Loui Eriksson, aki hat évre és 36 millióért a Vancouverrel kötelezte el magát. Visszatér St. Louisba David Perrin, évi 3,75 millióért két évre hagyja ott az Anaheimet. A kapus Jake Allen pedig 17,4 millióért újabb négy évig védi a Blues kapuját.

Ahogy az várható volt, Kyle Okposo és Frans Nielsen is távozott az Islanderstől. előbbi Buffalóban kötött ki, hét évre, 42 millióért. Nielsen pedig hat évre, 31,5 milliért a Detroit hokisa lett. Igazolt is a New York-i klub, jött a Chicago csatára, Andrew Ladd, aki hét évre 38,5 milliót fog kapni. Érkezett még az Islandershez Jasom Cimera, aki 37 évesen vált klubot és Washingtonból költözik nem sokkal odébb A 13 szezon alatt 951 NHL-meccses csatár junior és felnőtt világbajnok is volt Kanadával. Az Islander ráadásul új tulajdonosokat is kapott. Charles Wang pénteken Scott Malkinnak és Jon Ledeckynek adta át kormányrudat.

Távozik Eric Staal a Rangerstől és a Minnesota játékosa lett, három évet írt alá. A San Jose kapusa, Alex Stalock egyéves, kétutas szerződést kötött a Wilddal. És az Anaheimből Chris Stewart a Minnesota harmadik, pénteki igazolása, aki két évre 2,3 millióért szerződött. Jamie McGinn Anaheimből igazolt az Arizonába három szezonra. Dale Weise négy évre szóló, 9,4 millió dollárost stzerződést kötött a Philadelphiával, a Montrealt hagyta el. Calgaryba került a Buffalo kapusa, Chad Johnson is, egy évre 1,7 millióért.

Állítólag Alekszandr Radulov mégis visszatér az NHL-be, a legutóbbi három idényt a CSZKA Moszkvánál töltő orosz hokist a Montréal Canadiens szerződteti. További részletek az első napról pedig majd szombat délelőtt jönnek.