Kanada már elődöntős a világkupán

2016.09.21. 10:32
0 hozzászólás

Egymás után négy gólt ütve Kanada legyőzte az Egyesült Államokat 4-2-re, ezzel  már biztosan elődöntős a Torontóban zajló jégkorong világkupán. Matt Duchene kettőt vágott, Carey Price 32-szer védett. A másik mérkőzésen Svédország nyerte az északi rangadót, lenullázta Finnországot.

Kanada-Egyesült Államok 4-2 (3-1, 1-0, 0-1)

Gólszerző: Matt Duchene (2), Corey Perry, Patrice Bergeron, ill. Ryan McDonagh, T.J. Oshie.

Az amerikai csapatnak indult jobban a meccs, a véfő McDonagh 4:22-nél szerzett vezetést, de ennek csak egy perc 29 másodpercig örülhettek. Sőt. Duchene és Perry 14 másodperc alatt fordított. Aztán még egy-egy gól esett, Duchene kétszer is betalált. 

Az első amerikai góllal Price nemzetközi rekordja is megszakadt. Egészen pontosan 228 perc és 41 másodperc után kapott gólt a kanadai válogatott kapujában. Legutóbb még Szocsiban, a 2014-es téli olimpián a lettek ellen meccsen kellett kikotornia a korongot a kapuból.

Kanada vs. Egyesült Államok - jégkorong világkupa 2016

Svédország-Finnország 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

GÓlszerző: Anton Stralman, Loui Eriksson.

Henrik Lundqvist lett a meccs hőse, aki 36 korongot hárítva, shutoutra hozta a finnek elleni meccset. A Rangers kapusa az első harmad elég meleg volt, aztán már egyre magabiztosabban védett és érzete gól nélkül lehozhatja ezt a meccset. Sikerült neki. Pedig az első harmadban 11, majd 12 és 13 lövés ment a kapujára. Eriksson gólja amúgy üres kapura ment. A meccs külön érdekessége, hogy valamennyi finn játékos lőtt legalább egyszer kapura, Patrik Laine járt az élen öt kísérlettel.