Kanadai-európai döntőt rendeznek

2016.09.26. 08:35
0 hozzászólás

Az európai válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte az előzetesen esélyesebbnek tartott svéd csapatot a torontói jégkorong-világkupa elődöntőjében, és a címvédő kanadai együttessel vívja majd a finálét.

Világkupa (Toronto):

elődöntő:

Európa-Svédország 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0), hosszabbítás után

-------------------------------------------------------------

gól: Gaborik (37.), Tatar (41., 64.), illetve Bäckström (23.), Karlsson (56.)

Az első harmadban az esélyesebbnek tartott svédek irányították a játékot, ám gól nem esett. Nem úgy a második játékrész elején, amikor a szlovák Jaroslav Halak lábvédőjéről kipattanó korongot Nicklas Bäckström vágta a hálóba. Felpörgött az európai csapat, és még a szünet előtt egyenlített. Mindkét oldalról egy-egy játékos a büntetőpadon ült, amikor a német Christian Ehrhoff passzát a szlovák Marian Gaborik közelről beütötte. A korong Henrik Lundqvist lába között csorgott át a gólvonalon.

A záró felvonás rögtön európai találattal indult. A 12. másodpercben a szlovák Tomas Tatar takarásból ellőtte a korongot, Lundqvist védett, ám a kipattanót a csatár az elfekvő kapus fölött a hálóba továbbította.

A svédek szorongatták ellenfelüket, ám egy kiugrás után kis híján az osztrák Thomas Vanek talált be. A svéd nyomás aztán a hajrában góllá érett: Erik Karlsson távoli lövése megpattant egy védő botján, Halak nem védhetett.

Következett a hosszabbítás, amelynek a 4. percében Tatar egy szép keresztpasszt előbb korcsolyával, majd az első kipattanót bottal, a másodikat pedig ugyancsak korcsolyával terelte kapura. A korong bepattant, és mivel nem szándékos rúgómozdulat történt, ezért videózás után megadták a bírók a gólt.

Az egyik csapat második sikeréig tartó döntősorozat magyar idő szerint szerda hajnalban kezdődik.