Ovecskin visszatért a Washingtonhoz

2016.09.29. 10:09

Már a Capitals csapatával folytatja a felkészülést a a csapatkapitán Alekszandr Ovecskin, aki a világkupa kiesés után utazott el az edzőtáborba. Csütörtök hajnalban hat meccset rendeztek. A kanadai rangadót a Vancouver, a kaliforniait a Los Angeles nyerte.

A Pittsburgh pedig legyőzte a Chicagót, a Penguins 21 éves újonca, Tristan Jarry 30 védéssel hozta a shutoutot, Chris Kunitz ütötte mind a két gólt. Connor McDavid sem tudott segíteni az Edmontonon, a fiatal csatár is a világkupáról tért vissza, 5-3-ra kaptak ki a Vancouvertől. A védő Troy Stecher góllal és két asziszttal tette emlékezetesség a meccset.

A Colorado megint megverte a Dallast, omst 4-2-re, a harmadik harmadban 1-2-ről fordítva. Az Avalanche új edzője, Jared Bednar először irányította csapatát hazai jégen.  A Detroit a Boston ütötte ki, a második harmad közepén már 4-0 volt a javukra. A Philadelphi Anthony Stolarz és Aley Lyon védéseivel nullázta le a New Jerseyt. 

Kiütés lett a vége a Los Angeles-Anaheim kaliforniai rangadónak, az AHL-ből tavaly felkerült és öt alapszakaszmeccset játszó Nic Dowd ütött két gólt. A 26 éves csatár az elmúlt két idényben is 40 pont fölé ment a második számú ligában. A Kings 48-27-re nyerte a kapura lövéseket. Az eredményeket itt lehet megtekinteni

Az Islanders igazolt egyet, a világkupáról, a Team Europe-tól visszatérő Dennis Seidenberg egy évre, 1 millió dolláros szerződést kötött a New York-i csapattal. A 35 éves védő tavaly 61 meccsen egy gólt és 12 pontot hozott össze a Bostonnal, aztán 21 meccset sérülés miatt hagyott ki. Seidenberg a Philadelphia, a Phoenix, a Carolina, a Florida és Boston után került az Islandershez, 758 NHL-meccse van.