Eric Staal volt csapatát szomorította

2016.10.03. 09:59

Mozgalmas vasárnap volt, 18 csapat lépett jégre az NHL előszezonjában. Két Original Sixes meccsén a Detroit 6-3-ra verte a Chicagót. A Red Wings már az 59. másodpercben vezetett, Martin Frk pedig 58 másodperccel később pedig 2-0-ra módosította az állást, az első harmadban pedig 3-0 volt. 

cut (3)

A Minnesota éppen annak az Eric Staalnak a győztes góljával verte a Carolinát, aki volt csapatát szomorította ezúttal. Staal 13 szezon után hagyta ott a Hurricanest (egy kis New York-i kitérő után) és kötött három éves megállapodást a Wilddal. A védő Matt Hunwick hosszabbításban szerzett góljával nyert a Toronto a Montreal ellen. A Pittsburgh pedig lenullázta a Columbust, a Penguins fiataljai Carter Rowney és Tom Kühnhackl szerezték a gólokat. Szintén egy védő és szintén a hosszabbításban: Nick Ebert góljával nyert a Dallas a Florida ellen.

A Los Angeles az Anaheim ellen nyert 1-0-ra, Andy Andreoff góljával. Matt Nieto pedig a hosszabbításban hozta a San Josenak a meccset a Vancouver ellen. A Winnipeg is nullára verte a Calgaryt, Ondrej Pavelec 31-szer védett jól. Connor McDavid is betalált azon a meccsen, amelyen az Edmonton egy Kings egy másik csapatát győzte le.