Az Edmonton 12, Connor McDavid 3 gólnál tart

2016.10.15. 11:00

Az Oilers oda-vissza megverte a Calgaryt, méghozzá alaposan, Subban góllal debütált Nashville-ben, a Chicago és Los Angeles nyeretlen maradt.

cut (1)

Nashville Predators-Chicago Blackhawks 3-2 (2-2, 1-0, 0-0)

P.K. Subban bemutatkozott új csapatában és egyből gólt ütött, a Nashville három emberelőnyös góllal győzte le a Chicagót, amelynek így még mindig nincs győzelme. Ryan Johansen mind a három gól előkészítésében részt vett, három asszisztja most volt pályafutása során másodszor. Marian Hossa 500. góljára még mindig várni kell.

G.: Subban, Josi, Fisher, ill. Kruger, Hjalmarsson

Calgary Flames-Edmonton Oilers 3-5 (2-1, 0-1, 1-3)

Az Edmonton egymás után másodszor is legyőzte a Calgaryt és ami még ennél is hízelgőbb számukra, hogy két meccs során már 12 gólnál járnak. Connor McDavid pedig már háromnál, valóban jól indul a szezonja. Ez volt az első hivatalos meccs az Oilers új otthonában, a Rogers Place-ben. McDavid ráadásul ezen a meccsen három pontot hozott össze, két meccs 3+3 a mérlege eddig. Jyrky Jokipakka első meccsét játszotta az NHL-ben, egyből góllal debütált.

G.: Monahan, Frolik, Jokipakka, ill. McDavid, Eberle, Draisaitl (2), Letestu.

Los Angeles Kings-Philadelphia Flyers 2-4 (0-0, 1-4, 1-0)

Egy harmadnyi gólcsend után beindult a Flyers, előbb 48 másodperc alatt vágott két gólt, majd a harmad 19. percére már 4-0-ra vezetett. Az újonc Travis Konecny két gólpasszt is adott, mindkétszer Couturier gólját készítette elő, mellettük Jakub Voracek szerepelt még egy sorban. A Kings kapujában a sérült Jonathan Quicket Jeff Zatkoff helyettesítette. A meccset a franchise 50. születésnapi ünnepsége előzte meg. Ott volt az összes visszavonultatott mez gazdája: Wayne Gretzky, Luc Robitaille, Rob Blake, Marcel Dionne, Dave Taylor és Rogie Vachon. Hát nem ilyen szülinapi ajándékra számítottak.

G.: Doughty, McNabb, ill. Gordon, Couturier (2), Streit.