Van egy jó és egy rossz hír a Pittsburgh-drukkereknek

2016.10.18. 10:34

A jó hír, hogy Sidney Corsby rövidesen visszatérhet, mert hétfőn elkezdte az edzéseket. A rossz, hogy nélküle, a hosszabbításban kapott ki a csapat. A Rangers meccsén 11 gól esett, a Detroit négy góllal nyert, a Boston hárommal idegenben. Chris Kreider és David Pastrnak egyelőre szárnyal. De így az első tripláját szerző Mike Green a nap embere.

Pittsburgh Penguins-Colorado Avalanche 3-4 (2-2, 0-0, 1-1, 0-1)

A harmadik harmad 14. percében és a hosszabbítás 22. másodpercében szerzett Gabriel Landeskog góllal fordította meg a meccset a Colorado a bajnok otthonában. A  mindent eldöntő gól előtt Nathan MacKinnon tette kapura, Landeskog pedig szépen húzta be Fleury mellett. A Pittsburgh az első harmadban 34 másodperc alatt már kettővel ment el, de még ugyanabban a játékrészben, kevesebb mint másfél perc alatt egyenlített a Colorado. A második gólt ütö Marr Cullen egyébként 39 évesen és 350naposan a negyedik legidősebb gólszerzője a Pittsburgh-nek. És egy jó hír a pittsburgh-i szurkolóknak, Sidney Crosby már edzésbe állt.

G.: Kessel, Cullen, Daley, ill. Iginla, Wiercioch, Landeskog (2)

New York Rangers-San Jose Sharks 7-4 (1-1, 2-0, 4-3)

Igazi gólparádé volt a szokás szerint zsúfolásig megtelt Madison Square Gardenben. Ebből a Rangers jött ki jobban, amelyben Chris Kreider továbbra is tartja jó formáját, most 1+1-gyel járult hozzá a sikerhez, összességében 3 meccsen 3 gólja és 3 gólpassza van. Megszerezte első gólját Jimmy Vesey, akinek érkezését nagy várakozás előzte meg. A Havard Universityn az egyik legjobb egyetemistának választott csatár. 2012-ben, a harmadik körben draftolta a Nashville, U20-as, majd felnőtt vb-n is szerepelt, de a Predatorsban nem került közel az NHL-hez, idén nyáron lett szabadügynök.

G.: M. Staal, Nash, Kreider, Hayes, Vesey, Zuccarello, Grabner, ill. Couture, Burns (2), Pavelski.

Detroit Red Wings-Ottawa Senators 5-1 (3-0, 0-1, 2-0)

Mike Green karrierje első mesterhármasával, Thomas Vanek három gólpasszával és Darren Helm két találatával nyert a Detroit. Red Wings védő Nicklas Lidström 2010-es triplája óta nem volt ilyen eredményes. Az Ottawa újonca, Ryan Dzingel harmadik meccsén a második gólját ütötte.

G.: Green (3), Helm (2), ill. Dzingel

Winnipeg Jets-Boston Bruins 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Ahogy a Rangersben Kreider, a Bostonban David Pastrnak kezdte remek tempóban a szezont. A mindössze 20 éves cseh a harmadik meccsén az idei első győztes gólját is megszerezte, 4+2-vel áll. A vezetés még a Winnipegé volt, aztán viszont jött a négy bostoni csapás, közte az első soros védőpárostól, Brandon Carlótól - aki életes első gólját ütötte - és Zdeno Charától.

G.: Wheeler, ill. Moore, Pastrnak, Carlo, Chara.