Az NHL idei 1/2-es draftosa is megmutatta, mekkora zseni

2016.10.20. 10:25

Csak két meccset rendeztek csütörtök hajnalban az NHL-ben, de mind a kettő számos érdekességet hozott. A Toronto 4-0-s vezetésről bukta el a winnipegi meccset. Az idei draft második választottja, a finn Patrik Laine volt a hős. A Madison Square Gardenben pedig két original Sixes csapott össze.

Winnipeg Jets-Toronto Maple Leafs 5-4 (0-2, 1-2, 3-0, 1-0)

Megtörtént, ami minden hokicsapat rémálma, 4-0-s vezetésről, hosszabbításban kikapni, nagyobb bosszúság nem is létezik. Ezt most a Toronto élte meg a Winnipeg ellen, a Jetsben egy őstehetségnek tartott finn fiatal, Patrik Laine ma megmutatta, tényleg nem érdemtelenül lett az idei draft második válaszottja. A másik oldalon az 2016-os 1/1-es, Auston Matthews viszont szomorúan korcsolyázott le a jégről.

Patrik Laine mesterhármasa a Maple Leafs ellen

Lainét már a vb előtt nagy tehetségnek harangozták be, és nem is okozott csalódást, zseniálisnak mondható 7 góllal és 5 gólpasszal zárta a szentpétervári vb-t. Aztán a Jets-ben a szezonnyitón góllal és gólpasszal mutatkozott be a Carolina ellen, most pedig segített a 0-4-ről való visszakapaszkodásban, és a hosszabbítás harmadik percében eldöntötte a meccset. Valóban zseniális teljesítmény. Szinte biztosan a közeljövő egyik nagy sztárja lesz, már most 193 centi és 91 kiló, és még erősödni fogni.

A meccs előtt köszöntötték a franchise Hot Line-nak nevezett Hall of Fame-s sorát: Anders Hedberget, Ulf Nilssont és Bobby Hullt.

G.: Myers, Laine (3), Scheifele, ill. Carrick, Kadri (2), Nylander.

New York Rangers-Detroit Red Wings 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

A másik csütörtök hajnali meccs is rangadó volt, két Original Sixes csapott össze és végül a Detroit Jimmy Howard 32 védésének is köszönhetően 0-1-ről fordított New Yorkban. Howardnak ez volt az idei első meccse. A győztes gól a harmadik harmad 59. másodpercében esett. A Rangersben Chris Kreider már negyedik meccse pontszerző, ezzel ebben a mutatóban karriercsúcsot állított fel. A Rangers amúgy 33-18-ra nyerte a kapura lövéseket, az első harmadban 14-7, a másodikban 13-7 volt a javára.

G.: Zibanejad, ill. Vanek, Miller.