Százévente, ha történik ilyen: 10-0-ra verték a listavezetőt

2016.11.05. 07:37

Elképesztő meccset játszott magyar idő szerint szombat hajnalban az NHL listavezetője ellen a 30 csapatos hokiligában a győzelmével is csak 16. helyen álló Columbus Blue Jackets: a hazaiak történelmük legnagyobb győzelmét jelentő 10-0-val intézték el a Montreal Canadienst. A montreali csapatnak, amely idén éppen százéves és a veresége ellenére is maradt az NHL élén, a fennállása során ez volt a negyedik ilyen súlyos veresége.

A kanadai együttes sorozatban nyolc győzelmet aratott a mostani meccs előtt, és a szezon első tíz összecsapásán összesen kapott 13 gólt - főleg Carey Price kapus remek teljesítménye miatt -, most viszont az első két harmadban nyolcat. Az első gólig ugyanis több mint tíz percet kellett várni, utána viszont félórán belül esett még hét, és már a gólt megelőzően is 10-2 volt a kapura lövések aránya a Columbusnak.

Igaz, nem Price rogyott meg: ő ugyanis pihenőt kapott erre a meccsre, így mind a tíz gólt Al Montoyának, a Canadiens második számú kapusának lőtték.

A hazaiaknál Cam Atkinson, Scott Hartnell, Nick Foligno és Josh Anderson két-két gólt ütött, míg Alexander Wennberg egyéni csúcsnak számító négy gólpasszt adott. Szergej Bobrovszkij mind a 30 Canadiens-lövést védte. "Nem hiszem, hogy ezt el fogjuk felejteni" - mondta a meccs után a montreali Brendan Gallagher.

A másik két meccs, amit magyar idő szerint péntekről szombatra virradó hajnal játszottak:

  • Detroit Red Wings-Winnipeg Jets 3-5
  • Anaheim Ducks-Arizona Coyotes 5-1