Crosby a kapu mögül is tud gólt ütni

2016.12.02. 09:40

A Pittsburgh legutóbb úgy kapott az NHL alapszakaszában eddig tökutolsó New York Islanderstől, hogy 0-3-ról, kevesebb mint 13 perc alatt egyenlített. Most javított a bajnokcsapat és a Dallast ütötte ki, Sidney Crosby fantasztikus, nagyon rutinos góljával.

A világ talán legjobb csatára ráadásul a győztes gólt ütötte a Dallas ellen, a kapu mögül kétszer próbálta a finn Antti Niemire ráütni. Másodszorra, a levegőből golfütéssel végül sikerült is. Crosby gólja mellett két gólpasszt is adott, 16 gólja a legtöbb a ligában eddig.

Az Islanders pedig a Pittsburgh után lenullázta a Washingtont. A még mindig keleti utolsó két nap alatt a konferencia két – papíron – legerősebb csapatát is legyőzte. 

A Tampa Bay Lightning 5-4-re kikapott a St. Louis Blues vendégeként, így sorozatban negyedszer szenvedett vereséget. A hazaiak orosz csatára, Vlagyimir Taraszenko mesterhármast ütött. A Winnipeg Jets öt hazai győzelem után kikapott, az Edmonton Oilers vitte el tőle a két pontot.

A hosszú bokasérülés után visszatérő buffalói Jach Eichel kedden megszerezte első gólját, most pedig a New York Rangers ellen, az utolsó harmadban másfél perc alatt ütött kettőt. A Sabres ezzel fordította meg a meccset, a 2015-ös draft második választottja két meccsen három gólt ütött. Vancouverben, a játéknap zárómérkőzésén az Anaheim Ducks 3-1-re győzött, ezzel egy pontra megközelítette a Csendes-óceáni csoportot vezető San Joset.

Eredmények

Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 1-3

Boston Bruins-Carolina Hurricanes 2-1, szétlövés után

Buffalo Sabres-New York Rangers 4-3

Pittsburgh Penguins-Dallas Stars 6-2

Washington Capitals-New York Islanders 0-3

Detroit Red Wings-Florida Panthers 1-2, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 2-3, hosszabbítás után

St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 5-4

Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 3-6

Chicago Blackhawks-New Jersey Devils 4-3, hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 3-4

Colorado Avalanche-Columbus Blue Jackets 2-3