Nem emberi, amit a Pittsburgh-kapus művel a rájátszásban

2017.05.02. 15:15

A Pittsburgh Penguins kapusa, Marc-André Fleury eddig is villogott a Washinton Capitals elleni párharcban a keleti főcsoport elődöntőjében, de amit hétfő éjjel művelt, azzal rátett egy jó nagy lapáttal az eddigiekre. 

A második harmadban 1-0-ra vezetett a Capitals, amikor előbb lábbal védett egy Marcus Johansson-próbálkozást, de jött rögtön az ismétlés Jevgenyi Kuznyecovtól. Fleury viszont erre is tudott reagálni, és kitekert testhelyzetből visszanyúlt a bottal, és valahogyan sikerült a kapuvasra mentenie, miközben a washingtoniak már ünnepeltek volna.  

Itt még mindig nem volt vége, mert amikor Fleury már feküdt, akkor érkezett a penguinses csapattárs, Patric Hornqvist, és bravúrral oldotta meg a helyzetet: bevetődött, és a gólvonal előtt vánszorgó pakkot kisöpörte a kezével. Ha ráteszi a kezét, akkor szabálytalan lett volna, így viszont remekül segítette ki a kapusát. 

A védés azért is volt rettentő fontos, mert a Penguins az utolsó percekben jött vissza 0-2-ről, de végül hosszabbításban a Capitals nyert. Ezzel szépített a párharcban is, amiben a Penguins vezet 2-1-re. Hozzátartozik még a meccshez, hogy a pittsburghiek sztárja,  Sidney Crosby fejsérülést szenvedett, amikor Matt Niskanennel, egyelőre nem tudni, vállalja-e a következő meccset.

Bäckström ezen a meccsen adta pályafutása 48. gólpasszát, amellyel Dale Hunter klubrekordját múlta felül. A mindent eldöntő gól Kevin Shattenkirk érdeme, aki a Capitals történetének harmadik hátvédje lett ezzel, aki playoff-meccsen, a hosszabbításában gólt szerez.

Megvan a három jelölt a Hart Trophyra is. A Professional Hockey Writers' Association szerint Szergej Bobrovszkij (Columbus), Sidney Crosby (Pittsburgh), vagy Connor McDavid lehet az alapszakasz legjobbja.

Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-1)

  • Gólszerző: Jevgenyij Malkin (4), Justin Schultz (1) – Nicklas Bäckström (4), Jevgenyij Kuznyecov (3), Kevin Shattenkirk (1).