Az Anaheim és a Pittsburgh húzta be a hetedik meccset

2017.05.11. 08:57

A Pittsburgh a Washington otthonában, az Anaheim pedig otthon az Edmonton ellen nyerte meg a keleti, illetve a nyugati konferencia elődöntőjének hetedik meccsét és jutott a főcsoport-döntőbe. A döntőért így Pittsburgh-Ottawa, Anaheim-Nashville meccseket rendeznek majd.

A Washingtonnak továbbra is mumusa marad a Pittsburgh. A két csapat tizedik egymás elleni playoff-sorozatából

egymás után a kilencediket nyerte meg a Penguins,

 most úgy, hogy a sorsdöntő meccsen Marc-Andre Fleury még gólt sem kapott. 29 védésevel, Rust Hornqvist góljaival nyert a Pittsburgh és végül kiverte a 3-1-ről 3-3-ra egyenlítő Washingtont, amely egészen kiváló, President Cupot érő alapszakasz után meg nem volt képes maradandót alkotni a rájátszásban. A bajnokcsapat így folytathatja útját a címvédés felé.

Bryan Rust mindent eldöntő gólok mestere. 2016 után idén is a hetedik meccsen szerez győztes gólt. Fleury, akinek ez volt a 9. playoff shutoutja, a Pittsburgh első kapusa, aki a hetedik meccsen idegenben nem kap gólt. Kettő olyan már volt, aki otthon mutatta be ezt: 1991-ben Frank Pietrangelo, 1995-ben Ken Wregget. A Pittsburgh amúgy a hetedik csapat az NHL történetében, amely sorozatban kilenc párharcot megnyert ugyanazon csapat ellen, íme a dicsőség lista a párharcok állásai:

  • Montreal-Boston 25-9, -Chicago 12-5
  • Toronto-Detroit 12-11
  • Pittsburgh-Washington 9-1
  • New York Rangers-Montreal 9-7
  • Chicago-Detroit 9-7
  • Boston-Montreal 9-25

Az Anaheimben egy playoff-újonc, Nick Ritchie gólja hozta meg a Ducks győzelmét és egyben a továbbjutását. Az Anaheim pontosan tíz éve volt legutóbb bajnok, azóta most hatodszor játszott mindent eldöntő hetedik meccset, de csak most tudott először nyerni.

Története ötödik konferenciadöntője következik, eddig ötven százalékos ebben a teljesítménye. Az Edmonton fiataljai előtt azonban mindenféleképp kalapot kell emelni, egész idényben nyújtott teljesítményük messze felülmúlta a várakozásokat. Már csak a rutin hiányzik a csapatból, hogy ilyen meccseket is meg tudjon nyerni.

A bajnokság magyar idő szerint május 13-án, szombat hajnalban, az Anaheim-Nashville meccsel folytatódik majd. Egy nappal később pedig Pittsburgh-Ottawa találkozót rendeznek.

Keleti főcsoport

Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

  • Gól: Bryan Rust (5), Patric Hornqvist (4),
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–4.

Nyugati főcsoport

Anaheim Ducks–Edmonton Oilers 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)

  • Gól: Andrew Cogliano (1), Nick Ritchie (2) – Drake Caggiula (3)
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3.