A Nashville egyetlen győzelemre a döntőtől

2017.05.21. 09:25

A Nashville 3-1-re nyert a nyugati főcsoport-döntőben, az Anaheim otthonában, ezzel egyetlen győzelemre került attól, hogy története során először játszhasson a Stanley Kupáért. A Predators az 1988/89-es szezonban indult először az NHL-ben, azóta tizedszer jutott a playoffba, de a főcsoport-döntőig korábban még soha. A sikerben óriási szerepet játszott a 32-szer védő Pekka Rinne kapus.

A második harmad közepén az Anaheim szerzett vezetést, amelyet Colin WIlson az utolsó percben egyenlített ki. A győztes gólt a pályafutása első playoff-gólját ütő Pontus Aberg szerezte, akinek az alapszakaszban is csak 15 meccse volt 1 góllal és 1 gólpasszal. Austin Watson a végén üreskapus góllal döntötte el a meccset.

Aberg pont azért tudott a csapatba kerülni, mert a Nashville nélkülözte egyik legjobbját Ryan Johansent és csapatkapitányát, Mike Fishert, de ez egy cseppet sem látszódott meg a Predators játékán. Aberg amúgy Forsberg lepattanó lövését ütötte be, Forsberg ezzel hat meccse pontszerző (2+4). AZ Anaheimben Jonathan Bernier kezdett, de a két gól után lecserélték és Gibson fejezte be a meccset.

A csapatok most visszamennek Nashville-be és a Preds hazai pályán írhat történelmet hétfőn.

Nyugati főcsoport-döntő, 4. mérkőzés

Anaheim Ducks-Nashville Predators 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

  • Gól: Chris Wagner (2) - Colin Wilson (2), Pontus Aberg (1), Austin Watson (2).
  • A négy győzelemig tató párharc állása: 3-1 a Nashville javára.