Palánkba döngölték, bottal fogták, mégis beütötte

2017.05.24. 09:48

Az Ottawa a hetedik meccsre mentette a keleti főcsoport-döntőt, miután szerda hajnalban 2-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Pittsburgh-öt. Az Ottawa 0-1-ről fordított, a második harmad elején Jevgenyij Malkin szerzett vezetést, méghozzá úgy, hogy Zach Smith előbb a palánkra döngölte, majd hátulról kampózva próbálta megállítani. Nem tudta. A szép gól viszont kevés volt a döntőhöz, mert az utolsó harmadban jött Mike Hoffman, aki elképesztő nagy gólt vágott a palánk mellől. A 24 ponttal első Malkinnak ez volt a hetedik gólja.

A szépségdíjas gólok mellett Craig Andersonnak is igyekezni kellett a kapuban, hogy meg legyen az ottawai győzelem. 33-szor védett, még 1-0-s Penguins vezetésnél, a második harmad 8. percében Sidney Crosby hihetetlen ziccerét is megfogta. Andersonnak ez volt a 21. playoff-sikere, ezzel utolérte a klub örökrangsorában eddig vezető Patrick Lalime-ot.

Az Ottawa nagyon mélyről jött vissza, hiszen két nappal e meccs előtt 7-0-ra kapott ki, az NHL mindent kimutató statisztikusai szerint pedig 1990 óta nem fordult elő olyan, hogy egy csapat hétgólos vereség után győzelemmel menti hetedik meccsre a sorozatát. Erik Karlsson a 14. gólpasszát adta, ezzel már egyre megközelített az eddigi csúcstartó, 15 assziszttal álló Dany Heatleyt és Jason Spezzát. 

A két csapat péntek hajnalban játssza majd a mindent eldöntő, hetedik meccset Pittsburgh-ben.

A Stanley Kupa-döntő pedig május 29-én kezdődik, az is biztos, hogy Ottawába, vagy Pittsburgh-be látogat a nyugati győztes Nashville.

Keleti főcsport-döntő

Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

  • Gól: Bobby Ryan (6), Mike Hoffman (6) – Jevgenyij Malkin (7).
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.