Crosby agya elszállt a Stanley Kupa 5. meccsén

2017.06.09. 09:25

A Stanley Kupa ötödik meccsén ért fel a csúcsra a penguinses Sidney Crosby és a Predators-játékos P.K. Subban viszálya, mégpedig azzal, hogy az amúgy remek meccset játszó Crosby alattomos módon, a bírók háta mögött jégbe döngölte ellenfele fejét. Ráadásul meg is úszta, sima, ötperces kiállítás helyett ő és a szenvedő fél, Subban is két percet kapott.

A Penguins viszont nagyon simán hozta az ötödik meccset, újra ők vannak előnyben.

vlcsnap-2017-06-09-08h53m37s070

Crosby és Subban külön csatája már két meccse tart, eddig főleg Subban próbálta meg az őrületbe kergetni ellenfelét, ami a jelek szerint mostanra sikerült is – eddig nagyjából odaszólogatásokban merült ki kettejük között a feszültségkeltés, Crosby például azt mondta Subbanről, hogy annak büdös a szája.

Ehhez képest a jégbe döngölés már egy fokkal komolyabb dolog, pláne, hogy Crosby nem nagyon bírt leállni a dologgal. A bírók sem segítették a szenvedő Subbant, a pálya másik felén zajló játékkal foglalkoztak, így nem igazán látták, mi is történt. Ahelyett, hogy ötperces kiállítást adtak volna Crosbynak, mindkét játékost 2 percre büntették, mert amikor végre felállta, Subban lökött egyet Crosbyn.

A Penguins sztárja ezt – és egy támadás közben jégre dobott kulacsot – leszámítva jó meccset fogott ki. Gólt ugyan nem ütött, de volt három gólpassza is, ezzel 164 pontnál jár már a rájátszásban, beérve az örökranglista 19. helyén Denis Potvint. Nem ez volt az egyetlen mérföldkő a kanadainak, aki már 56 többpontos playoff-meccsnél jár (ezzel negyedik),

20 pontjával pedig a valaha volt legsikeresebb Pittsburgh Penguins-játékos a Stanley Kupa történetében.

Crosby mellett Jake Guentzel is folytatta jó szereplését, egy újabb assziszttal már 21 playoff-pontnál jár, ami Dino Ciccarelli (1981) és Ville Leino (2002) mellett a legtöbb újonctól.

Eredmény, Stanley Kupa-döntő, 5. mérkőzés:

Pittsburgh Penguins-Nashville Predators 6-0 (3-0, 3-0, 0-0)

gólszerzők: Schultz (2.), Rust (7.), Malkin (20.), Sheary (22.), Kessel (29.), Hainsey (37.)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a Pittsburgh javára.