Mesterhármasra mesternégyes volt a válasz

2018.04.23. 10:12

Hétfő hajnalban továbbjutott a tavalyi Stanley-kupa keleti és nyugati főcsoport-győztese, azaz a legutóbbi két nagydöntős, a bajnok Pittsburgh Penguins és a Nashville Predators. Előbbi a Philadelphiát, utóbbi a Coloradót verte ki egyaránt 4-2-vel a negyeddöntőből. A Penguins ráadásul egy fantasztikus, 13 gólos meccsen nyert, amelyen a Philadelphiából Sean Couturier mesterhármast, míg Jake Guentzel klasszikus mesternégyest ütött. A Nashville 5-0-ra nyert.

Már az első harmadban potyogtak a gólok Philadelphiában, Couturier nyitotta a sort, 20 perc után 2-2, majd a második harmad után 4-4 volt az állás. Ekkor jött Jake Guentzel, aki a második harmad utolsó percében szerezte az első gólját, majd a harmadikban következő hármat, egymás után, az utolsó kettőt 10 másodperc alatt. A végén a Flyers mindent egy lapra téve támadott, de csak szépíteni tudott.

Guentzel az NHL történetének hatodik játékosa (Jarri Kurri – 1985, Tim Kerr – 1985, Mike Bossy – 1983, Reggie Leach – 1976, Carl Liscombe – 1945, és Babe Dye – 1922 után), aki a playoffban egy meccsen négy, vagy annál több gólt tudott ütni. Amúgy Guentzel egy, Couturier két gólpasszt adott a meccsen és olyan nem volt még a ligában korábbi rájátszásaiban, hogy két csapat egy-egy hokisa 5-5 ponttal zárjon. A Pittsburgh ellenfele majd a Washington-Columbus (3-2) párharc továbbjutója lesz.

A Nashville is kiütötte ellenfelét. Az alapszakasz legjobbjának öt góljára egyetlen coloradói válasz sem jött. Hiába játszott a Colorado gyorsabban és fiatalosabban, a gólokat a Nashville szerezte. Az Avalanche így is minden dicséretet megérdemel. Három év után először jutott a playoffba, két győzelmet elvett a nyugati legjobb csapattól. Arról meg nem is beszélve, hogy az alapszakaszban a tavalyi 48 pontjához képest idén 95-öt gyűjtött. Két szezonban ekkorát javulni korábban csak a tizenkét évvel ezelőtti Pittsburgh volt képes.

Nyugaton már kialakult a negyeddöntők párosítása. A Nashville a Winnipeg ellen, a Las Vegas a San Jose ellen folytatja. Természetesen, ha keleten véget érnek a sorozatok.

Főcsoport-negyeddöntők:

Kelet:

  • Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 5-8

A párharc végeredménye: 4-2, a Pittsburgh javára.

Nyugat:

  • Colorado Avalanche-Nashville Predators 0-5

A párharc végeredménye: 4-2, a Nashville javára.