Kicsit mocskos, de bravúros góllal írt történelmet a finn hokis

2018.04.26. 10:35

Utolsóként a Boston Bruins biztosította helyét az NHL főcsoport-elődöntőjében, miután a negyeddöntő utolsó, hetedik mérkőzésen, hazai pályán 7-4-re legyőzte a Toronto Maple Leafs csapatát. A Toronto háromszor is vezetett, de a Boston mégis fordítani tudott, hasonló bravúrra az NHL eddigi rájátszásainak hetedik meccsén még sosem volt példa.

Csak 125 másodperc telt el, amikor Patrick Marleau a vendégeknek szerzett vezetést, aki később duplázni is tudott, de a harmadot már 3-2-es bostoni előnnyel zárták. A második harmadban két torontói, közte egy emberhátrányos Kasperi Kapanen-gól esett, ezzel 1-0 és 2-1 után megint a Maple Leafsnél volt az előny 4-3-mal.

Az utolsó játékrész egyértelműen a Bostoné volt, négy gólt ütöttek, szertefoszlatva ezzel a Toronto álmait, amely 2004 óta nem tudott párharcot nyerni a playoffban. A Bostonban Jake DeBrusk ütött két gólt, amellyel a meccs legjobbja is lett.

Ez pedig a már emlegetett Kasperi Kapanen-gól, ami egy erőszakos egy-egyezés után, elfeküdve született.

A Boston amúgy négy év után először élte túl az első fordulót a rájátszásban. Tíz, vagy annál több gólos hetedik meccs pedig hat volt eddig a liga történetében. Ez a meccs még számos rekordot hozott, ami a rájátszások hetedik, azaz mindent eldöntő találkozóit illeti. Íme néhány fontosabb:

  • Patrick Marleau 38 évesen és 222 naposan a második legidősebb hokis lett, aki két gólt ütött ilyen meccsen
  • Kasperi Kapanen 21 évesen és 276 naposan a Maple Leafs legfiatalabb játékosa, aki emberhátrányból betalált hetedik meccsen
  • Jake DeBrusk a harmadik újonca a Bostonnak, aki dupláz a hetedik meccsen

A bostoniak a keleti főcsoport elődöntőjében a Tampa Bay Lightninggal találkoznak. A párharc szombaton kezdődik.

Főcsoport-negyeddöntő:

Kelet:

  • Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 7-4
    A párharc végeredménye: 4-3 a Boston javára.

A főcsoport-elődöntők párosítása:

Kelet:

  • Tampa Bay Lightining-Boston Bruins
  • Washington Capitals-Pittsburgh Penguins

Nyugat:

  • Nashville Predators-Winnipeg Jets
  • Vegas Golden Knights-San Jose Sharks