Brutális fejre támadásért tiltották el 20 meccsre

2018.10.04. 08:17

Ugyan még el sem kezdődött a szezon, máris húszmeccses eltiltást kapott szerdán a ligától a címvédő Washington Capitals egyik csatára, Tom Wilson, miután vasárnap egy előszezon-meccsen rendkívül sportszerűtlenül szállt bele a St. Louis Blues egyik játékosába – írja a Deadspin.

Wilson a Blues egyik támadása alatt öklelte fel Oskar Sundqvistet, miután az ellőtte a korongot, a svéd pedig lent is maradt a jégen, mint azóta kiderült, elég komoly arcsérüléseket szenvedett az ütközés miatt, egyelőre nem is tudni, mikor léphet újra pályára.

A Capitals játékosát azonnal kiállították a megmozdulás után, teljes joggal, most azonban az NHL úgy döntött, ez nem volt elég büntetés, és 

húsz meccsre eltiltották Wilsont az előtt, hogy az alapszakasz egyáltalán elkezdődött volna.

Az indoklásban azt írták, a játékos elkerülhette volna azt, hogy Sundqvistet a fején találja el, mégsem tett így, emellett pedig valószínűleg az is szerepet játszott az elég komoly büntetés kiszabásánál, hogy ez nem az első ilyen ügye a Capitals-csatárnak. 

Wilsont az előző idényben háromszor tiltották el, egyszer három rájátszás-meccsre, miután olyan vehemenciával szállt bele a Penguinses Zach Aston-Reese-be, hogy szó szerint kiesett utána a pályáról, Aston-Reese pedig agyrázkódást szenvedett, és az állkapcsa is eltört.

Ez egyébként a leghosszabb eltiltás jégen végrehajtott akcióért azóta, hogy 2015-ben Rafi Torres 41 meccses kényszerpihenőre ment, miután nagyon hasonló módon tarolta le Jakob Silfverberget.

Közben a szezon is elkezdődött és a bajnoki címvédő Washington Wilson nélkül is erődemonstrációt tartott és 7-0-ra verte a Bostont. Nyert a bajnoki címre is esélyes Toronto méghozzá a nyári szerzemény, John Tavares gőljával 3-2-re a kanadai klasszikuson a Montréal ellen.

NHL, 1. játéknap, eredmények

  • Toronto Maple Leafs-Montréal Canadians 3-2
  • Washington Capitals-Boston Bruins 7-0
  • Vancouver Canucks-Calgary Flames 5-2
  • San Jose Sharks-Anaheim Ducks 2-5

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?